Nytt substansvärde 15 240 kr/aktie
 
Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför marshandeln på www.pepins.com är nu beräknat till 15240 kr/aktie. Vid senaste substansberäkningen den 5 februari fastställdes substansvärdet till 16 221 kr/aktie och kursen sattes då till 9 500 kr/aktie.

Se hela portföljen här
Spiltans portfölj fördelad på branscher
Följ gärna handeln på Pepins.com här

Handeln inleds på Pepins.com/Alternativa Listan onsdagen den 6 mars och pågår till och med måndag den 11 mars kl 16.00. Priset fastställs torsdagen den 7 mars kl 17.00.
 
Bästa året hittills för Paradox
 
Paradox publicerade nyligen sin bokslutskommuniké som visade på ett mycket bra resultat för 2018. Läs hela kommunikén här. Notera att varje kronas förändring i Paradox påverkar Spiltans substansvärde med 71 kronor/aktie och att kursen svänger kraftigt varje dag. Efter att rapporten publicerats har kursen varit som högst 179 kr men är idag ca 146 kr.
Spiltan investerar 185 miljoner kronor (20 % av aktierna) i fastighetskoncernen P&E Persson 
 
Investeringen, som är den största kapitalmässigt i Spiltans historia, innebär att Spiltans exponering mot fastighetsbranschen ökar till ca 9 %. Vi ser också fram emot att utveckla P&E Perssons koncept med fastighetsinvesteringar till en bredare målgrupp. Notera också att familjen Persson valde Spiltan som partner för att vi är långsiktiga och inte har någon exitstrategi så att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla den framgångsrika affärsmodellen. Det visar att det varumärke Spiltan byggt upp under 20 år gör att vi kan göra affärer som få andra har möjlighet att genomföra.  Läs gärna Pressmeddelande här.
Spiltan investerar 63 miljoner kronor (6,2 % av aktierna) i Byggmästare J Ahlström på First North
 
Med en kassa på över 700 miljoner kronor tror vi att bolaget kan göra många spännande affärer i framtiden. Notera också att kursen gick upp ca 10 % när Spiltan annonserat att vi blivit långsiktig ägare i bolaget. Läs gärna Pressmeddelande här.
250 kronor i rabatt på Spiltanaktiens köpcourtage under marshandeln
 
Under mars månads handelsperiod har Spiltan beslutat att subventionera varje köpnota med 250 kronor. Det innebär att aktieägare som köper en eller två aktier inte får någon courtagekostnad när de handlar aktier i Spiltan och de som köper fler aktier får en courtagerabatt på 250 kronor. Det normala courtaget under handeln på Pepins är 1 % med ett minimicourtage på 250 kr.
 
Kungen av Atlantis - Missa inte Simons film!
 

Om du inte hade möjlighet att komma på förhandsvisningen av Kungen av Atlantis i förra veckan så kan vi varmt rekommedera dig att gå och se den. Som synes av recensionerna har den fått väldigt fint bemötande efter premiären i fredags och många av Spiltans aktieägare som såg filmen förra veckan var spontant både berörda och positiva.

Simon Settergren, som arbetar på Spiltan Fonder, har kämpat med filmen på all ledig tid under många år. Filmen skildrar på ett varmt och ömsint sätt Simons egen uppväxt med en pappa som lider av schizofreni. Spiltan har bidragit till finansieringen genom ett stipendium från Sollos Pris.

Simon har också startat en insamling till förmån för schizofreniforskningen. Klicka här om du vill bidra.