Senaste nytt från Gymnasieantagningen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
OM NYHETSBREVET
I Gymnasieantagningens nyhetsbrev samlar vi aktuella händelser och information som rör Gymnasieantagningen Storsthlm. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur yttrande- och beslutshantering och bilagor fungerar i Indra.
Banner som visar en öppen spis, ett övergångsställe med människor och glada ungdomar som springer till bussen
AKTUELLT JUST NU
 
Rekordmånga söker till gymnasiet i år
 
©Pixabay
Den första ansökningsomgången stängdes den 18 februari och Gymnasieantagningen Storsthlm kan konstatera att det i år är rekordmånga som har gjort en ansökan.
 
Information och dialog vid beslutsfattarträff
 

Den 5 februari deltog våra kommuners beslutsfattare och kontaktpersoner i en träff med Gymnasieantagningen, där vi bland annat informerade om föregående års antagning, programinriktat val och det nya antagningssystemet Indra. Erfarenheter, tankar och idéer utbyttes mellan oss och deltagarna.

Presentation från beslutsfattarträffen (pdf, 1 215 kb)
Elevenkäten ska besvaras senast den 8 mars
 
©Pixabay
Sista dagen för att svara på regionens gemensamma gymnasieenkät är den 8 mars, svarstiden kan ej förlängas. Kontrollera gärna om era elever i årskurs 2 och språkintroduktion har svarat på enkäten. För frågor eller support om gymnasieenkäten, kontakta skola@origogroup.se.

Resultatet av elevenkäterna presenteras på vår hemsida inför att omvalet öppnar den 17 april.

Jämför gymnasieskolor
 
Länk till alla tidplaner
Aktiviteter i tidplan

Glöm inte att hålla koll på tidplanerna som listar antagningsårets alla aktiviteter. Du kan välja tidplan utifrån funktion och roll, men alla tidplaner är tillgängliga för alla.

Se alla tidplaner här
Yttrande- och mottagandehantering pågår
 

Den första ansökningsperioden är avslutad och vi har nu gått in i arbetet med yttrande- och mottagandehanteringen av de ansökningar som ligger utanför den sökandes kommun eller samverkansområde. För att underlätta arbetet för dig som hemkommun och sökt huvudman har vi samlat kontaktuppgifter, manualer, matriser, prislistor samt övrig information på vår interna webbplats. Du är alltid välkommen att höra av dig till din handläggare med dina frågor.
 
Länk till information om Indra
INDRA  Det nya antagningssystemet
 
Inför gymnasieantagningen år 2020 går vi över till det nya antagningssystemet Indra. För att göra övergången så smidig och sömlös som möjligt kommer vi månad för månad att beskriva hur den aktuella periodens aktiviteter utförs i det nya antagningssystemet.
Denna månad informerar vi lite kort om hur yttrande- och beslutshantering och bilagor fungerar i Indra.

Nytt antagningssystem – månad för månad
Förberedelser inför externpilot
 
©Pixabay
I mitten av mars drar vi igång vår testpilot tillsammans med ett antal deltagare från våra kommuner och grund- och gymnasieskolor, fristående såväl som kommunala. Vi kommer att testa ett komprimerat antagningsår, där vi går igenom de större arbetsmomenten som sker under en antagning utifrån olika rollers perspektiv. I nästa nyhetsbrev kommer du att få en spännande uppdatering om hur testerna fortskrider.

Kontakta oss om du har frågor om testpiloten på
indra-support@storsthlm.se.
 
KOMMANDE AKTIVITETER OCH HÄNDELSER
Utbildning i IST Analys

Det finns fortfarande platser kvar till utbildningen i IST Analys, som vänder sig till dig som ansvarar för och beslutar om utbildningsutbudet och antal platser. Anmäl dig i dag för att inte gå miste om din plats, dock senast den 11 mars.

Mer information och anmälan till utbildning i IST Analys
Workshop om att fatta beslut i Dexter

I maj bjuder vi in samtliga beslutsfattare till en workshop där vi visar hur det går till att fatta beslut i Dexter. Inbjudan skickas ut i slutet av mars.
 
Vanliga frågor och svar
©Pixabay
På vår webbplats kan du hitta svaren på de vanligaste frågorna vi brukar få. Den här perioden är det många som undrar över när bilagor senast ska skickas in, välj länken nedan för att få svar på frågan.

När ska de olika bilagorna vara Gymnasieantagningen tillhanda?
 
Nästa nyhetsbrev ...
Röd julgranskula med guldränder
©Pixabay
Det var allt vi hade att bjuda på denna gång, nästa nyhetsbrev skickar vi i slutet av mars.

Om du har några frågor eller saknar inloggningsuppgifter är du varmt välkommen att kontakta oss på gyantagningen@storsthlm.se.