Vad bjuder våren på?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Våren bjuder på en rad...
...viktiga händelser för oss. 
I år lägger vi extra fokus på att bredda engagemanget med våra internationella samarbetspartners.
 I mitten av maj intar vi därför INTA Annual Meeting i Boston på ett annat sätt än tidigare år. 

De som känner oss vet att vi är väldigt måna om att hålla våra relationer så personliga som möjligt. På hemmaplan fortsätter vi därför att skapa unika tillfällen att träffas och bjuda på kunskap i olika former. Vi har precis haft ett välbesökt LYFT BLICKEN lunchevent på temat Artificiell intelligens (vi brukar bjuda alla våra kunder och nära kontakter) och runt hörnet stundar två stycken Rundabordssamtal som vi ordnar för en mindre skara inbjudna gäster.

Ps. Dessutom har vi något alldeles extra att fira i år. Hansson Thyresson fyller nämligen 25 år. Den jubilaren ska så klart firas! Men det blir en senare fråga och först fram emot sensommaren. Ds.

/Våriga hälsningar från oss på Hansson Thyresson
 
 
Ny patentkonsult i huset!
 
Nu är Jonas Delander på plats hos oss. Han är patentkonsult och arbetar med uppdrag inom ett brett spektrum.

Jonas har mångårig erfarenhet av nationellt och internationellt patentarbete. Senast som industriombud på ett av Sveriges mest snabbväxande teknikföretag.

Hos oss hanterar han uppdrag inom olika teknikområden såsom elektronik, programvara, och optronik. 

Mer om Jonas här >
 
 
 
Artificiell Intelligens berör
Ett stort tack till alla engagerade personer som deltog vid luncheventet LYFT BLICKEN på vårt kontor i Malmö i början av februari. På temat artificiell intelligens gästades vi av Fredrik Heintz, lektor vid Linköpings Universitet och forskare inom AI och autonoma system. Fredrik stod för dagens kunskapslyft och fyllde oss med funderingar kring möjligheter och utmaningar med AI. Frågorna duggade tätt och diskussionerna likaså. Man frågar sig - Vem bär egentligen ansvaret om något i AI-tekniken går fel? Och vem har rättigheterna över ett verk som alstrats fram av AI?

Utan tvekan är artificiell intelligens ett ämne som har inverkan på det mesta och berör. Vi kommer troligtvis arrangera ett uppföljande event på samma tema vid ett annat tillfälle.
 
 
 
Kort om två EU-varumärken
Äpplen & päron
 
”Det är som att jämföra äpplen och päron” är ett bekant ordspråk och något Tribunalen noterade när de dömde ut Överklagandenämndens beslut.

Överklagarnämnden ogiltigförklarade en EU-varumärkesregistrering av en päron-logotyp pga Apples ensamrätt till APPLE-loggan. Överklagandenämnden såg alltså likheter mellan märkena. Pear Technologies överklagade till Tribunalen som ansåg att det inte fanns några likheter alls. Pear-logotypen klarade prövningen och registreringen lever vidare. APPLE och APPLE-logotyp har ett brett skydd, men det omfattar inte päron – åtminstone inte Pears päron.
Källa: BrandNews
 
 

INTAs globala årsmöte är den största och mest inflytelserika sammankomsten av branschfolk. Detta 141:e årsmöte hålls i Boston, Massachusetts den 18-22 maj.

Vi är där för att träffa våra samarbetspartners och för att stifta nya bekantskaper med varumärkesspecialister från världens alla hörn. Dessutom får vi med oss nya insikter inom immaterialrätt.

INTAs medlemmar består av fler än 7 200 organisationer från hela 191 länder.
 
 
När vi startade Hansson Thyresson ...
 
... gick vi från det traditionella arbetssättet i branschen till att skapa en plats för mer personliga möten. Vi ville på riktigt ge varje kund vårt helhjärtade stöd genom hela processen. Med fullt fokus.

Det var en bra målsättning, visade det sig.
Genom alla dessa möten och unika uppdrag har vi utvecklat ett arbetssätt som vi är ensamma om.

Välkommen till oss. 
Vi är specialister på patent- och varumärkesrätt!