Bästa Räntefond 2018, podcast och fondnyheter.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Februari 2019
 
Nyhetsbrev från Spiltan Fonder

Spiltan Högräntefond utsedd till Årets Räntefond 2018

Spiltan Högräntefond blev i januari utsedd till Årets Räntefond 2018 av Fondmarknaden.se. Juryns motiviering löd:

"I en kategori där avkastning har varit svåruppnåelig i de senaste årens räntemiljö, står denna fond ut genom att kontinuerligt ha levererat positiv avkastning till en mycket låg risk. Fonden har legat i toppskiktet under flera års tid och har under 2018 fortsatt att överprestera mot sitt jämförelseindex. Detta har skett genom god aktiv förvaltning inom företagsobligationer på de nordiska marknaderna. Inom denna kategori har vi i vår bedömning lagt stor vikt på förvaltarnas kontinuitet, då vi anser att ränteplaceringar gör sig som bäst när de kan erbjuda en trygg och stabil placering till portföljen."

– Det är jättekul att vi uppmärksammas och får pris för vår förvaltning av Spiltan Högräntefond. För trots en låg avkastning på räntemarknaden, och till och med en negativ styrränta, så har vi genom vår placeringsfilosofi att välja välskötta bolag visat att det går att skapa avkastning, säger Lars Lönnquist, ansvarig ränteförvaltare.Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar. Vi finns på fonder@spiltan.se eller telefon 08-545 813 40.

Med vänliga hälsningar
Spiltan Fonder
 
Lars Lönnquist i Avanzapodden

Johanna Kull och Nicklas Andersson i Avanzapodden intervjuar vår ränteförvaltare Lars Lönnquist om hur räntemarknaden fungerar, hur man skapar avkastning i en negativ räntemiljö och varför räntemarknaden är så intressant.
 
Spiltan Högräntefond tillgänglig för tjänstepension hos Länsförsäkringar


Spiltan Högräntefond har kvalificerat sig till Länsförsäkringars utökade fondutbud och finns valbar från och med den 13 februari. Detta betyder att du som har tjänstepension eller annat försäkringssparande hos Länsförsäkringar kan spara i Spiltan Högräntefond.

Vi vill tacka alla kunder och samarbetspartners som har hjälpt oss genom att efterfråga våra fonder. Tack! Med er hjälp blir vi tillgängliga på fler plattformar.

Läs mer om Spiltan Högräntefond här.
 
Träffa oss på vår Sverigeturné

Under våren kommer vi besöka nedanstående orter tillsammans med Aktiespararna och Privata Affärer. Fler orter kan tillkomma så håll gärna utkik i vårt kalendarium på vår hemsida.
 
DatumOrtAktör
4 marsHelsingborg                Stora Fondkvällen Aktiespararna
5 marsLundStora Fondkvällen Aktiespararna
11 mars              StockholmPrivata Affärer
1 aprilNorrköpingStora Fondkvällen Aktiespararna
2 aprilVästeråsStora Fondkvällen Aktiespararna
4 aprilÖrebroPrivata Affärer
25 aprilLerumAktiespararna
25 aprilSkövdeAktiespararna
7 majKarlstadPrivata Affärer
14 majTrollhättanAktiespararna
22 majVisbyAktiespararna
22 majÖrnsköldsvikAktiespararna
27 majMalmöPrivata Affärer

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna tipsa oss på fonder@spiltan.se.
 
Aktieförvaltare Pär Andersson i EFN Börslunch

För några veckor sedan deltog vår aktieförvaltare Pär Andersson i EFN Börslunch och diskuterade bland annat den så kallade butiksdöden, kvartalsrapporter och några bolag vi gillar.
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.