Nytt ljus till Synsam i Örnsköldsvik - Våra medarbetare - AirC trådlöst sensorsystem
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nytt ljus till Synsam i Örnsköldsvik
 
På Synsam har de sedan 1968 arbetat för att hjälpa alla i vårt land till ett bättre seende och utseende. Det året gick ledande fristående optiker från hela landet samman under gemensamt namn.

Idag består Synsam av drygt 195 butiker i Sverige och 500 i Norden. De äldsta butikerna har över hundra års erfarenhet och kunskap i ryggen.

Projektledare Pär Sjölund på TF Service i Örnsköldsvik kontaktade Mikael Flemin på Nokalux som tog fram belysningsförslag för projektet, Pär och Mikael har haft ett långt och bra samarbete genom åren. Mikael var också den som projekterade butiken första gången men nu ville kund byta ut lysrören mot LED och ett av kraven var mer ljus än tidigare.

Man valde  ljusfärgen 840 då den ger ett lite kallare ljus och det är dit trenden går i butikerna samt gjorde man valet av armaturerna Vega, Nemo 7 LED, InLED OPR och Alt LED.

Butiken stod klar april 2018, och totalt levererades 22st InLED OPR, 17st Nemo 7 LED 3000lm,
4st Vega, 13st Alt LED 3000lm. Slutkund är mycket nöjd med resultatet.

Grossist i projektet var Ahlsell.
Möt en av våra medarbetare - Ragnar Pedersen: Ansvarig föreskrivande led
 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Går ut med hunden 5:45 och går 40-45 minuter varje morgon.Det är min katalysator och ett bra sätt att rensa huvudet för att komma i gång med arbetsdagen.

Förutom kundbesök som är det roligaste med jobbet, består dagen av planering av kommande besök samt skapa en bild över hur konsultmarknaden fungerar inom belysning. Det blir många samtal till kunder med frågor kring deras behov.

Anställningsår? 2018 så är ny på Nokalux och kom senast från ABB och arbetade även där på föreskrivande led.

Vad har varit den största utmaningen på Nokalux?

Det måste vara Göteborgarna :-)
Precis det jag är anställd för, att jobba mot föreskrivande led där Nokalux är en relativt okänd aktör. En utmaning är att skapa relationer med konsulterna då dessa ofta har väldigt begränsat med tid för oss leverantörer. Föreskrivande ledet är väldigt viktigt att bearbeta och Nokalux har väldigt mycket att bidra med där. Framförallt med den flexibilitet som finns i vår organisation.

Vad gör du på din fritid?

Om jag får, så fiskar jag och det beror inte på tillstånd från frun utan för hon blir besviken om hon inte får följa med. Om vi inte fiskar så reser vi en del och det blir lättare nu när barnen är utflugna. Träning är viktigt så det blir några pass i veckan på gymmet om man inte tar hunden på långpromenad.

Öl eller vin?

Svårt! Det är ju lika gott fast vid olika tillfällen.

Fisk eller kött?

Kött…hmmm

Sommar eller vinter?
Sommar alla dar i veckan!

Skog eller hav?
Båda har verkligen sin tjusning!

Sist men inte minst, trivs du på Nokalux? Trivs väldigt bra, för mig är det nytt att jobba i en mindre koncern, vilket är väldigt spännande. Det är roligt att sitta närmare de strategiska besluten, och med den organisationen vi har så går allt så mycket fortare. Det blir personligare på något sätt.

Tack till Ragnar för intervjun
Nu finns våran InLED 6.6 med vår sensorlösning AirC!
 

Infällt montage i undertak med T-profil. Försedd med microprisma alternativt opalt utförande

För mer info ladda ner produktblad och PDF-foldern nedan.
Ladda ner produktblad
AirC - Intelligenta sensorlösningar

AirC är ett sensorsystem som arbetar trådlöst och kan enkelt styras via mobilapp.

Varje armatur är försedd med en sensor som reagerar på dagsljus och närvaro. Sensorerna sänder respektive tar emot data från övriga armaturer i rummet.

Var kan man använda AirC?
AirC tekniken är användbar i många typer av anläggningar. Från enskilda armaturer i kontorsrum till större rum så som kontorslandskap, klassrum och korridorer.

Vill du ladda ner folder med mer information kan du göra det via vår hemsida och denna länk?

Se PDF folder 
 
Vi loggar besök på vår webbplats - se integritetspolicy här.