Analys av hälsovårdssektorn. Hållbart fondsparande blir mer vanligt.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Köplusten är tillbaka på de globala marknaderna efter den kraftiga nedgången på de globala börserna i december där Stockholmsbörsen inte var något undantag. Hittills i år är OMXS30 upp 9,5 procent och S&P500 upp 8 procent.

Arbetsmarknaden i USA fortsatte att överraska med besked i januari. Antalet nya jobb, 304 000 stycken var den bästa siffran på elva månader och samtidigt den största positiva avvikelsen från analytikernas estimat på tio år. Samtidigt visades att timlöner hölls i schack, med samma tillväxttakt som under föregående månad. Det viktiga inköpschefsindexet för industrin ökade som väntat och flera fondförvaltare bedömer att risken för recession har minskat.

President Donald Trumps rekordlånga nedstängning av statsapparaten kan dock ha påverkat den ekonomiska tillväxten negativt enligt analytiker. Nedstängningen är en konsekvens av den politiska låsning i kongressen som vägrat godkänna en separat finansiering för en mur mot Mexiko som Trump krävt.

Läs hela vår fondkommentar här
Fondbolagen blir allt mer aktiva när det gäller granska sina investeringar med hållbarhetsglasögon. Nu går obligationsjättar som Pimco ut med att de vill komma ikapp aktiefonderna som sedan flera år har det etablerade hållbarhetsbetyget ESG, genom Morningstar.

Läs mer
Hälsovårdssektorn utvecklades positivt under större delen av 2018, men hade i likhet med många andra sektorer det tufft under december. Under året slutade MSCI Healthcare ändå upp 7,6 procent, där framförallt medicinteknik utmärkte sig på den positiva sidan.

Läs mer
 
 
Nytt på Fondmarknaden
Nya fondbolag på Fondmarknaden.se
Wahlstedt & Partners AB
Fronteer Solution
Plain Capital Asset Management

EME Partners
Sök fonder

Årsbesked för 2018 finns nu tillgängliga på kunders depåer. Logga in här


Riskviljan tillbaka i januari hos fondsparare
Statistik över hur fondsparare handlade under årets första månad.


Till alla nyheter
 
 
 
Månadens bästa fonder
 
 
Månadens bästa räntefond
JPMorgan - JPMF Sterling Bond (a) +9,48%

Avkastning per 2019-02-12, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
 
Hållbara fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande. Nu endast med hållbara fonder.
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler