SKL partner i nytt nationellt AI-samarbete
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
SKL partner i nytt nationellt AI-samarbete
 
SKL går in som partner i samarbetsprojektet AI innovation of Sweden. Här samlas näringsliv, akademi och offentlig sektor för att ta fram framtidens AI-lösningar.

– Vi står inför den fjärde tekniska revolutionen och hela vårt samhälle förändras. Snart är artificiell intelligens och maskininlärning vardag i våra arbetsliv och välfärdstjänster. Det är viktigt att vi tillsammans kraftsamlar och drar nytta av den nya teknikens möjligheter som är stora, inte minst inom offentlig sektor, säger Vesna Jovic, vd på SKL.

Läs mer
 
 
Ny vägledning för upphandling av välfärdsteknik
 
Beställarnätverk välfärdsteknik har tagit fram en vägledning för upphandling av välfärdsteknik. Vägledningen är tänkt att användas av både verksamhetsföreträdare och upphandlare.

Nu finns en uppdaterad version av den tidigare vägledningen.

Läs mer
 
 
Resultatet av LEDA för en smartare välfärd
 
Nu är förändringsledningsprogrammet, LEDA för smartare välfärd, avslutat. Är du nyfiken på resultatet? SKL presenterar två rapporter.

20 kommuner har deltagit i förändringsledningsprogrammet LEDA för smartare välfärd, vars syfte var att öka hastighet, nytta och kvalitet i införandet av digitala lösningar. 

Läs mer
 
 
Krönika:
Förändring i vardagen
 
I arbetet med att nå målet om den smarta och uppkopplade välfärden skedde inte förändringen i det strategiska arbetet utan mitt i vardagen, i kommunförvaltningen. 

Läs hela krönikan
 
 
Ny version LIKA för socialtjänsten
 
LIKA för socialtjänsten är ett självskattningsverktyg där ni skattar hur långt er verksamhet kommit inom sin digitalisering inom områdena Ledning, Infrastruktur, Kompetens och Användning. Resultatet är en handlingsplan för fortsatt utveckling.

Gå in och testa den nya versionen, LIKA för socialtjänsten 2.0.

Läs mer
 
 
Inera och Försäkringskassan säger upp samarbetsavtal om gemensam tjänstelegitimation
 
E-identitet för offentlig sektor, Efos, skulle bli en gemensam lösning för tjänstelegitimation för Ineras och Försäkringskassans kunder. Men olika behov och kravbilder gör att man nu säger upp samarbetsavtalet.

Läs mer
 
 
Nominera Sveriges DigitaliseringsKommun 2019
 
Nytt för i år är att vem som helst kan nominera en kommun. Sista anmälningsdag är 29 mars och priset delas ut på Kvalitetsmässan.

Sveriges DigitaliseringsKommun arrangeras av
Sveriges Kommuner och Landsting, Finansdepartementet, Vinnova, IT&Telekomföretagen, PwC och Kvalitetsmässan.

Läs mer
 
 
Kalender
 
DigiGov 2-3 april
Under toppledarforumet DigiGov diskuteras frågan om hur digitaliseringen kan lösa de viktigaste samhällsutmaningarna.
Läs mer
 
Vitalis 21-23 maj
På Vitalis möts aktörer från kommuner, landsting, myndigheter, företag och akademi för att diskutera framtidens utmaningar och lösningar inom vård och omsorg.
Läs mer
 
Offentliga Rummet 10-12 juni
Offentliga Rummet är mötesplatsen som ger förutsättningar för att tillsammans skapa en smartare välfärd. 
Läs mer