Vad har Stefan Ingves att säga om svensk ekonomi och var kommer nästa lågkonjunktur att synas först. Ta del av inspirerande föreläsningar om ekonomi!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nu är vårens program här! Välkommen att ta del av inspirerande föreläsningar om ekonomi på Historiska museet dit Myntkabinettet ska flytta. 
Fri entré. Begränsat antal platser. 

Förbokning  via Myntkabinettets webbplats.

Plats: Historiska museet, Narvavägen 13-17. Besök gärna museets restaurang Rosengården som håller öppet innan föreläsningarna.
 
Onsdag 13 mars kl 18
Kina tar allt mer plats i världen – hur förhåller vi oss?

Frédéric Cho är fristående Kinarådgivare och vice ordförande i Sweden-China Trade Council. Han har sysslat med Kina i snart 40 år och ger här sin syn på hur vi kan förhålla oss till att Kina märks alltmer på alla plan i världen, även i Sverige. Sverige är ett av få EU-länder med handelsöverskott med Kina.
 
Onsdag 27 mars kl 18
Riksbankschefen om svensk ekonomi

Stefan Ingves, chef för Sveriges Riksbank sedan 2006, pratar om svensk ekonomi utifrån det dagsaktuella läget.
 
Onsdag 3 april kl 18
Var blir det lågkonjunktur först – när och varför?
 
Viktor Munkhammarfrån DI:s podcast Makrorådet samtalar med Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, och Johan Javéus, chefstrateg på SEB, om var tecknen på nästa lågkonjunktur kommer att synas först. Dessutom tar panelen upp någon aktuell ekonomisk fråga. Samtalet spelas in och blir ett avsnitt i podcasten Makrorådet. Ett samarbete med Dagens Industri.
 
Onsdag 24 april kl 18
Jag shoppar, därför finns jag – om konsumtion, ekonomi och identitet

Philip Warkander, lektor i modevetenskap vid Lunds universitet, pratar om varför vi handlar och vilken roll konsumtionen fyller i våra liv. Under de senaste decennierna har shopping blivit mer än bara ett sätt att införskaffa förnödenheter. Vad säger vår relation till mode och shopping om vår kultur?
 
Onsdag 8 maj kl 18
Cirkulär ekonomi – en nödvändighet för en hållbar framtid

Elin Bergman, Corporate Partnership Manager på Världsnaturfonden WWF och expert på cirkulär ekonomi, berättar om vägen mot ett hållbart samhälle där resurser repareras, återanvänds och uppgraderas. Vi måste byta mönster och hitta nya sätt att leva och konsumera. Men vad innebär det i praktiken?