Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
Skicka vidare   Avregistrera   Läs på webben
Mobilitet och Beteende är årets viktigaste mötesplats för dig som vill vara med och påskynda framtidens hållbara mobilitetslösningar. Konferensen är unik i sitt slag då den sätter ett tydligt fokus på beteendeomställning och ger dig möjlighet att lyfta fram viktiga punkter till beslutsfattare på politisk nivå.

I år anordnas konferensen i Karlstad och bland talarna återfinns bland annat Christophe Najdovski, vice borgmästare i Paris, som ger en unik inblick i Paris arbete med hållbar mobilitet.

Årets tema och talare

Till anmälan
 
Små kommuner snabbast på att ställa om bilparken

2018 var 9% av nysålda bilar i Sverige fossiloberonde. Lilla Hammarö var bäst bland kommunerna på 35%. Det visar Gröna Bilisters kommunala 2030-indikatorer. 

Men överlag går omställningen av bilparken trögt. Den nya regeringen bör se till att alla nya bilar som säljs i Sverige blir fossiloberoende - inte år 2030 utan redan denna mandatperiod.


Se hur snabbt din kommun ställer om
Förbud mot fossilbilar bör införas snabbare

Regeringens förslag att totalförbjuda nya diesel- och bensinbilar om elva år, 2030, får på tisdagen skarp kritik från flera håll. Bilbranschen varnar för dyrare bilar, men Gröna Bilister vill se ett snabbare förbud.

Se inslaget
Elektriska transporter längs krokig väg

Eldrift av bilar, bussar och lastbilar men även fartyg och flygplan - är det så vi ska hantera transportsektorns utsläppsproblem? Med den diskussionen inleddes årets upplaga av Transportforum i Linköping strax efter trettonhelgen.

Referat från inledningen
Fyrstegsprincipen kräver förbättrad styrning!

Fyrstegsprincipen behöver en bättre styrning för att fungera som tänkt. Det var budskapet från Gröna Bilister till riksdagens trafikutskott vid den omfattande hearing som utskottet ordnade i mitten av januari.

Hearing om fyrstegsprincipen
 
Bari ska belöna människor som cyklar till jobbet - med pengar

Den syditalienska staden Bari ska introducera incitament för att främja cykelpendling i staden - cyklister ska få 2-4 kronor per cyklad kilometer, dock max 250 kronor per månad. Projektet stöds av den italienska staten.

Cykelpendla och få betalt
Bil utan att äga - nu får du rabatt hos Europcar med ditt medlemskap!

Alltid 10% rabatt på ordinarie priser både på veckodagar & helger.

Fri körsträcka och självriskreducering.

Hos Europcar kan du bland annat boka både E-Golf & VW Sportscombi GTE!

Ta del av erbjudandet
 
 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ