Till dig som är medlem i FUB 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Medlemsnytt!
 
Januari 2019
 
 
Välkommen till Riksförbundet FUB:s medlemsbrev. Du som får detta nyhetsbrev är medlem i FUB. I nyhetsbrevet delar vi med oss om vad som är på gång i rörelsen och tipsar om aktiviteter och annat du inte får missa. Nyhetsbrevet kommer till dig en gång i månaden. Vi har även, utöver det här nyhetsbrevet, ett särskilt nyhetsbrev om LSS. Har du inte fått ett sådant nyhetsbrev går det bra att anmäla sig till det genom att klicka på länken här.

fub.se/nyhetsbrev samlar vi alla våra nyhetsbrev. Under respektive sida för de olika nyhetsbreven (till vänster på sidan) finner du en utskriftsbar PDF-fil av detta nyhetsbrev (klicka på "Bilagor").


 
 
BLI FAMILJEMEDLEM!
 
 
Tillsammans är vi starkare! Desto fler vi är, desto starkare är FUB. Är du redan medlem i FUB, men inte dina familjemedlemmar? Att vara familjemedlem i FUB kostar bara 60 kronor per år, men det gör stor skillnad för din lokala FUB-förening. Föreningen får nämligen behålla hela avgiften när du blir familjemedlem. Ditt medlemskap gör skillnad! 
 
 
MEDLEMSKORTEN KOMMER
I FEBRUARI
 
 
Väntar du på ditt medlemskort? Det kommer i slutet av februari. Då får du också fakturan för att betala medlemsavgiften för 2019.

Förseningen av medlemskort och fakturan är på grund av vårt byte av medlemssystem. Tack för ert tålamod!

Har du frågor om ditt medlemskap? Ring FUB:s kansli på 08-508 866 00.
 
VILL DU GE STÖD ÅT ANDRA?
 

Vill du lära dig mer om FUB:s frågor för att kunna ge stöd och råd till andra? Det kan handla om att ge råd kring LSS, att kunna hjälpa till att överklaga ett beslut, vara med på mötet med kommunen, stötta nyblivna föräldrar och mycket mer.

Helgen den 2-3 mars 2019 blir det grundutbildning för nya rättsombud och medlemsrådgivare inom FUB. Program, formulär för rekommendationsbrev, anmälan och annan information finns i FUB:s kalenderhändelse – den hittar du här!

Anmäl dig senast 14 februari 2019. Formulär i länken ovan.
 
TEMAKVÄLL OM GOD MAN/
STÄLLFÖRETRÄDARE 2019
 

Under 2019 kommer god man/ställföreträdare vara ett prioriterad arbete för FUB. Vi kommer att utreda ställföreträdarskapet utifrån ett FUB-perspektiv. Under året kommer därför 5 temakvällar om ämnet anordnas på 5 orter. Vid varje tillfälle finns möjlighet att delta i en anpassad diskussionsgrupp för medlemmar som själva har en intellektuell funktionsnedsättning. För mer information och för att komma till anmälan, klicka på respektive ort nedan. 
Välkomna!
 
FLERFUNKTIONSNEDSÄTTNING
- VAR MED I ARBETET! 
 

Är du anhörig till en person med flerfunktionsnedsättning? Nu söker FUB personer med stor kunskap om flerfunktionsnedsättning som ska ingå i en ny arbetsgrupp. Uppdraget är fram till maj 2020 och går bland annat ut på att stärka anhörigperspektivet. Då det i arbetet redan ingår flera yrkesprofessionella, vill vi gärna att du som söker är anhörig till en person med flerfunktionsnedsättning. 

Läs mer om uppdraget här. Anmäl ditt intresse senast 11 februari 2019. 
 
FUB:s ANALYS OM LSS-UTREDNINGEN och REGERINGSÖVERENSKOMMELSEN
 

En vecka efter att regeringen presenterade LSS-utredningen kunde Riksförbundet FUB presentera vår första genomgång av den 1000 sidor långa rapporten. Vi kunde då även framföra vår analys av den viktigaste punkten i överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna som handlar om personlig assistans och LSS. 
 
INRE RINGEN SVERIGE
Inspirationshelg! 
 

Dags att ta fram almanackan och skriva med stora bokstäver: INRE RINGEN SVERIGE, helgen den 19-20 oktober 2019. 

Vi har nämligen spikat datumet för träffen som tidigare hette "Klippans ordförandekonferens". Planeringen är redan igång och vi kommer ut med mer information i mars. Vi kommer också att skriva om helgen i Inre Ringens eget nyhetsbrev. 

Kontaktperson på kansliet: Judith Timoney, judith.timoney@fub.se. 
SV ARENA OM
LSS-UTREDNINGEN
 

Hitta er lokala SV-avdelning här.Det är de lokala SV-avdelningarna som arrangerar dessa forum. Kanske kan det vara av intresse för din lokalförening?

LSS-utredningen upprör och engagerar. Därför har Studieförbundet Vuxenskola tagit fram ett nytt koncept för SV Arena som fokuserar på LSS-utredningen. SV Arena är ett forum för samtal där alla är välkomna. 

Läs mer information om SV Arena om LSS-utredningen här. 
 
Grattis till FUB Uppsala och FUB Klippan/Åstorp!
 

Vinnarna är klara i projektet Volymen på max!

FUB:s lokalföreningar har under hösten 2018 haft möjlighet att delta i en tävling för att bli en del utav FUB:s nya ungdomsprojekt, Volymen på max. Tävlingen gick ut på att föreningarna skulle skapa ett tävlingsbidrag som svarade på frågan ”Vad betyder Volymen på max för er?”. Det var viktigt att unga personer tydligt lyftes fram i bidraget, och att föreningarna hade tänkt kreativt och hållbart, samt att tävlingsbidraget hade ett fokus på jämställdhet.

Tävlingen är nu avslutad och lokalföreningarna utsedda.

Vi säger ett stort grattis till FUB Uppsala och FUB Klippan/Åstorp som nu ska starta upp ungdomsnätverk i sina lokala orter. Ni kan se bild på deras bidrag nedan.

Läs mer om tävlingen och Volymen på max här!
FUB Klippan/Åstorps tävlingsbidrag - en talkshow
FUB Uppsalas tävlingsbidrag - Uppsala Slott
 
LEDIGA TJÄNSTER:
4 projektledare till Volymen på max! 
 

Som vinnande lokalföreningar i projektet ”Volymen på max” ska två lokala projektledare på deltid anställas på vardera ort. Det betyder att FUB Uppsala ska anställa två projektledare på deltid, och FUB Klippan/Åstorp två projektledare på deltid.

Projektledarna arbetar i FUB Uppsala eller i FUB Klippan/Åstorp och ska starta upp ungdomsnätverk. Projektledarna kommer att vara anställda av Riksförbundet FUB och vara en viktig del av projektledargruppen för hela det nationella projektet.

Vi söker dig som har utbildning eller erfarenhet av pedagogiskt arbete. Det är viktigt att du har kunskap och erfarenhet av unga personer med intellektuell funktionsnedsättning och att du är van vid att hålla gruppträffar och workshops.

Låter det intressant? Du hittar annonsen för tjänsterna här. 
 

Har du frågor om nyhetsbrevet?
Rebecka Zackrisson, kommunikatör och organisationsstödjare.
Tel: 08 - 508 866 54,  e-post: rebecka.zackrisson@fub.se.