Nu finns helårsrapporten för 2018 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Januari 2019
 
Helårsrapport, 2018
Utmanande omvärld
Under 2018 kastade finansmarknaderna oss mellan hopp och förtvivlan. I slutet av året var det pessimisterna med devisen ”risk av” som hade övertaget. Det har helt klart varit ett utmanande år för oss alla. Allt hänger ihop – och både ekonomiskt och geopolitiskt kvarstår det många stora utmaningar att bemästra. MEN – och det är viktigt att ta med sig när det är vintermörkt utanför fönstret i mångdubbel bemärkelse – det kan svänga snabbt!

På Spiltan Fonder tar vi självklart intryck av marknadsstämningar men vi har sedan start 2002 valt att och kommer fortsatt att fokusera på det vi kan påverka själva – det vill säga att välja rätt bolag att investera i. Det har över tid visat sig vara en framgångsrik strategi. Som fondsparare är det på samma sätt lika viktigt att fokusera på det du själv kan påverka – att välja fonder utifrån din egen riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Givet att du har gjort ett välgrundat och medvetet val av bolag eller fond att spara i är det centralt att helt enkelt våga lita på det beslut du har tagit. Det kallar vi på Spiltan Fonder att ha ekonomiskt självförtroende.

Vi erbjuder fonder i olika riskklasser och såväl ränte- som aktiefonder. Tänk på att du kan kombinera våra fonder för att bygga din egen fondportfölj utifrån vilken risk du vill ta i ditt sparande. Sunt förnuft och ekonomiskt självförtroende räcker långt. Enkelt är effektivt.

Nya utmärkelser
Även under 2018 har vi erhållit ett antal utmärkelser. I början på året utsåg Privata Affärer oss för andra gången till Årets Fondbolag. Dessutom röstades Spiltan Aktiefond Investmentbolag fram till Läsarnas Favorit. Spiltan Aktiefond Stabil erhöll Morningstarutmärkelsen Best Swedish Large Cap Equity. Årets och tidigare års utmärkelser är för oss konkreta kvitton på att vårt hårda arbete gör skillnad. Det är ett stort erkännande att fondbolaget lyfts fram liksom enskilda fonder. Givetvis är alla utmärkelser glädjande men vi slår oss inte till ro. Istället sporrar förtroendet oss i vårt fortsatta arbete för att skapa god avkastning åt alla våra andelsägare.

Träffa oss
Vi reser mycket och medverkar vid flertalet sparträffar runt om i Sverige. Nedan kan du se de datum och orter som hittills är bokade. Håll gärna även utkik på vår hemsida under Kalendarium då det tillkommer fler orter och datum löpande.

Tack för förtroendet
Avslutningsvis vill vi tacka för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på fonder@spiltan.se eller 08-545 813 40.

Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!

Med vänliga hälsningar och en önskan om ett framgångsrikt 2019,
Spiltan Fonder
 
Kvartalsrapport 4, 2018
 
Nedan och på vår hemsida kan du läsa fondrapporterna för kvartal 4, 2018. Du kan även läsa om vår investeringsfilosofi, hur vi investerar ansvarsfullt och hur det fungerar när man är kund hos Spiltan Fonder. På hemsidan finns alltid aktuella nyheter och där kan du även logga in och se ditt sparande.
Aktivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
En fokuserad Sverigefond

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt

Spiltan Aktiefond Dalarna:
Närinvesterat är klokt
Passivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
Ett smart alternativ till index

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond

Aktivt förvaltade räntefonder:
Spiltan Högräntefond:
En flexibel räntefond

Spiltan Räntefond Sverige:
En modern korträntefond
 
Ny inloggningstjänst och ISK

Från och med den 19 november 2018 förvaras alla våra direktkunders andelar i depå hos Fondab. För att komma åt ditt innehav och för att kunna handla är det nödvändigt att logga in på Mina Sidor och registrera dig.

För dig som har ett månadssparande är det viktigt att registrera dig så snart som möjligt för att godkänna månadssparandet så att vi ska kunna fortsätta dra pengar.

Anledningen till denna förändring är att vi härmed kan erbjuda våra kunder en betydligt bättre inloggningstjänst. All fondhandel kan skötas digitalt och presentationen av innehav och utveckling har fått sig ett rejält ansiktslyft. Vi gläder oss också åt att vi nu kan erbjuda sparande i investeringssparkonto, så kallat ISK.
 
Träffa oss på vår Sverigeturné!

Vi deltar vid många sparmässor och fondkvällar runt om i Sverige. Nedan ser du hittills inbokade datum för 2019. Kika gärna i vårt Kalendarium på vår hemsida då nya datum tillkommer löpande.

Kommande evenemang:
 
Datum                  Ort                              Aktör
16 januariAlvestaAktiespararna
17 januariMalmöUnga Aktiesparare
31 januariBorlängeAktiespararna
4 februariGrästorpAktiespararna
4 februariLuleåStora Fondkvällen Aktiespararna
6 februariSundsvallStora Fondkvällen Aktiespararna
4 marsHelsingborgStora Fondkvällen Aktiespararna
5 marsLundStora Fondkvällen Aktiespararna
11 marsStockholmPrivata Affärer
1 aprilNorrköpingStora Fondkvällen Aktiespararna
2 aprilVästeråsStora Fondkvällen Aktiespararna
4 aprilÖrebroPrivata Affärer
25 aprilLerumAktiespararna
25 aprilSkövdeAktiespararna
7 majKarlstadPrivata Affärer
14 majTrollhättanAktiespararna
22 majVisbyAktiespararna
22 majÖrnsköldsvikAktiespararna
27 majMalmöPrivata Affärer

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna meddela oss på telefon 08-545 813 40
eller e-post fonder@spiltan.se.
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.