Nyheter från utbildningsnämndens sammanträde 2018-12-06
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Det här är nyhetsbrevet för dig som arbetar inom förskola och skola i Nacka! 
Här får du information om de ärenden som tagits upp i utbildningsnämnden.

I det här nyhetsbrevet får du ett urval av ärendena från nämndsammanträdet den 6 december 2019.
 
Så här arbetar Nackas skolor med prao

Utbildningsnämnden har på kommunfullmäktiges uppdrag sett över hur skolorna i Nacka arbetar med praktisk arbetslivsorientering, prao.

Kartläggningen visar att skolorna med årskurs 8 och 9 har god planering vad gäller prao för sina elever.
Mål & Budget: Checkbeloppen för 2019 är beslutade

Nu kan du ta del av Mål- och budget, Nacka kommuns främsta styrdokument. Det beskriver bland annat hur skattemedlen ska användas, vilka prioriteringar kommunen väljer att göra och vad Nackaborna kan förvänta sig av kommunen framöver.
 
Positiv utveckling av barnens lek- och lärmiljöer i Nacka

Tillsyn och insyn ingår i utbildningsnämndens utvärderingsplan för att följa upp kvaliteten i förskolor och pedagogisk omsorg.

Höstens arbete med tillsyn och insyn visar att lek- och lärmiljön har utvecklats positivt i flera verksamheter.
Reviderad riktlinje för placering i kommunala skolor

Utbildningsnämnden har, med anledning av Kammarrättens tidigare dom, reviderat sina riktlinjer för placering av elever i de kommunala skolorna.

Ändringen avser urvalsmodell i det fall en skola inte kan ta emot alla sökande.
 
 
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Det här nyhetsbrevet är det sista för 2018 och utbildningsnämnden och utbildningsenheten vill tacka dig för det gångna året och önskar dig
God Jul och Gott Nytt År!

Nyhetsbrevet skickas ut omkring en vecka efter varje sammanträde i utbildningsnämnden. 2019 har nämnden sammanträde den:

21 februari, 28 mars, 9 maj, 11 juni, 19 september, 7 november och 12 december.
 
MISSA INGA NYHETER - FÖLJ NYHETSFLÖDEN PÅ NACKA.SE!

Det här nyhetsbrevet tar upp nyheter som är kopplade till utbildningsnämndens sammanträden. På Anordnarwebben finns fler nyheter riktade till dig som är förskolechef, rektor eller huvudman och vi vill därför tipsa dig om andra sätt att hålla koll på vad som händer i Nacka kommun:

Du kan få nyheter skickade direkt till din e-post genom att följa nyhetsflödet på Nacka.se. På så vis kan du bevaka de områden du är särskilt intresserad av. Är du exempelvis en anordnare går du till www.nacka.se/anordnare-utbildning och följer nyhetsflödet där. Skolvalswebbens nyheter når du på www.nacka.se/skolvalswebb.

Du behöver ha ett konto på Nacka.se för att följa nyheter. Logga in med Facebook eller ditt Google eller Microsoftkonto. Du kan också skapa ett enkelt konto med din e-postadress. Du kan också följa nyheter via RSS.


Om du har frågor eller synpunkter på innehållet i detta nyhetsbrev är du välkommen att skriva till oss på e-postadress utbildningsenheten@nacka.se