Oj, vad det här året har gått fort. För oss på Teater Halland har det varit ett händelserikt år.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
Gott slut!
Oj, vad det här året har gått fort. För oss på Teater Halland har det varit ett händelserikt år. 10 februari genomförde vi Presskonferensen, en rikstäckande performance om en kulturminister som tidigare varit chef över säkerhetspolisen och i mars hade vi premiär på vår Gesslemusikal Halland Love Stories där hallänningar bidragit med berättelser. I maj avslutade vi klassrumsföreställningen Vikarien som spelat över hundra föreställningar för högstadielever i regionen och under hösten har vi gjort Sorgens borg för mellanstadiebarn, i ett rum fyllt av 17 000 lampor. Vi har också hunnit ha premiär på vår klassikersatsning De förskräckliga som nu gör succé i bygdegårdarna.

2018 har varit ett år som präglats av stora samhällsfrågor med främlingsfientliga partier på frammarsch, demokratiska inskränkningar i en rad länder, misstro mot medier och en splittrad befolkning. Hotet mot miljön har i Sverige blivit alltmer uppenbart efter sommarens extremväder. Det är lätt att känna maktlöshet inför allt. Enda botemedlet är då att ta stöd av andra, agera tillsammans, diskutera och lyssna på de som tänkt lite mer än jag själv. Jag hoppas att några av de samtalen kommer ske på teatern.

Teater Halland ska fortsätta vara en plats där alla är välkomna, där vi möts i upplevelser, pratar om det som är komplicerat och tillsammans förflyttar verkligheter.

Jag och alla andra här på teatern önskar dig en riktigt fin julhelg och ett gott slut på 2018.

Anna Sjövall
VD / Konstnärlig ledare
De förskräckliga 
Hitta en föreställning nära dig!
 
Boka till din arbetsplats!
Doc Lounge:
Leva. Älska