Utbildningsåret 2019
 
Boka in utbildning för 2019 redan nu,vår utbildningskalender är fylld av kurser från Umeå i norr till Ängelholm i söder. Här hittar du alla Gymnastikförbundets kurser sorterade per verksamhet. Varmt välkommen!
 
Påminnelse - Mailfunktion post.gymnastik.se upphör från 1/1 2019
 
Fr o m årsskiftet kommer vi inte att erbjuda @post.gymnastik.se-mailadresser via Sajtus AB längre. Alla användare av denna tjänst uppmanas därför att skapa ny mailadress, t ex med gratisprogrammet Gmail eller Outlook. Vår rekommendation är att i första hand skapa en neutral epost (ej personnamn).

Klicka här för en lathund för hur man skapar mailadress via Gmail.
Nya Gymmix-biljetter och kort 2019
 
Hej Gymmix-föreningar!
Nya gästbiljetter, terminskort och medlemskort är på gång inför 2019 - skrivbara denna gång!
Hör av er om ni vill ha!

grupptraning@gymnastik.se
 
Rörelsebanken
 
Under höstlovet pågick inspelning av rörligt material till Rörelsebanken. Rörelsebanken är en digital övningsbank med fokus på grundmotorisk träning som just nu är i produktion. Övningarna riktar sig till barn mellan 7-12 år och kan användas som inspiration i skolan och i er verksamhet men även av idrottsledare inom andra idrotter. I början av nästa år kommer några föreningar och skolor agera piloter och därefter kommer Rörelsebanken finnas tillgänglig för alla. Allt tack vare ett samarbete med Framåtfonden och Unisport.
 
Alla kan gympa i fokus
 
En av de första kurserna som tagits fram inom ramen för det nya utbildningssystemet är Alla kan gympa.
Den nya kursen, som består av 20 lektionstimmar, har förkunskapskrav på dig som deltagare att du har genomgått Baskurs barn och ungdom. Innan pilotkursen, som genomfördes på Lingvallen i Ängelholm den 13–14 oktober, skulle deltagarna ha genomfört 4 lektionstimmar av självstudier. Pilotkursen samlade 19 deltagare, som har eller kommer att starta verksamhet inom Alla kan gympa.
På den fysiska träffen fick deltagarna diskutera, delta i grupparbeten, ta del av föreläsningar och få pröva på olika praktiska aktiviteter. Målet var att förmedla fördjupad kunskap inom ledarskap, bemötande, anpassning, kommunikation och lektionsplanering.
 
Under nästa år släpps en kortare introkurs, som är en digital kurs.

Klicka här för att läsa mer.
 
Sänkta priser i Gymnastikbutiken
 
Vi har trevliga priser i butiken på produkter inom Gymmix, Bamsegympa samt spel, lek och program lagom till jul.
Bamsegympa
 
Idrottslyftet 2019
 
Gymnastikförbundets kriterier för Idrottslyftet 2019 finns nu på hemsidan. Nytt för i år är att vi har två ansökningsperioder. En förutsättning för att beviljas bidrag inom Idrottslyftet 2019 är att alla tidigare projekt är redovisade. Sista dag för återrapportering av Idrottlyftet 2018 är den 31 januari 2019.
 
Påminnelse om utvecklingshelg med träning i fokus 2019
 
Under helgen varvas föreläsningar, workshops och praktiska prova-på-pass inom områden som ideellt engagemang, inkludering, målgrupper och anläggningsfrågor, samt konceptet Physical Literacy. Följande föreläsare kommer vara en del av helgen:

Anna Iwarsson, Ordförande för Gymnastikförbundet inleder helgen med en presentation av Svensk gymnastik vill och en spaning om vart vi är på väg.

Dean Kriellars, professor från Canada och ambassadörer/expert för konceptet Physical literacy.

Aron Schoug är doktorand i pedagogik och forskar om samarbetsprocesser, lärande, ledarskap och organisering i ideellt arbete vid Stockholms universitet.

José Nunez, inspiratör och tränare som vill skapa möjligheter oavsett förutsättningar. Med olika redskap tex gummiband, får vi ta del av en nytänkande och spännande gruppträningsklass.

Tid och plats
26-27 januari 2019 på Bosön

Sista datum för anmälan är 14 december 2018
Klicka här för mer information samt anmälan.
 
Vaccinera din förening mot doping!
 
Gymnastikförbundet står för en dopingfri idrott! Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och antidopingreglemente.

Gymnastikförbundet och RF samarbetar vad gäller antidopingfrågor och i och med det samarbetet finns möjligheten för föreningar att ta ställning mot doping och Vaccinera Klubben. Idag har 21 föreningar som är anslutna till Gymnastikförbundet vaccinerat sig och nu vill vi bli ännu fler. Följ länken och bidra till en dopingfri idrott!

Klicka här för mer information.
 
Påminnelse om Utvecklingshelg för föreningar med elitverksamhet 2019
 
Välkommen till en träff där du tillsammans med övriga av landets experter inom alla gymnastikens discipliner möter de främsta inom flera olika områden av elitidrottsutveckling. Helgen riktar sig till alla som är engagerade i utvecklingen av elitverksamheten inom Svensk Gymnastik, oavsett om du är styrelserepresentant, sportchef, kommittémedlem, tränare eller medicinsk resurs.

Tid och plats
4-6 januari 2019 på Bosön
Sista datum för anmälan är 9 december 2018

Klicka här för mer information samt anmälan.
 
Ny Idrottsombudsman och visselblåsartjänst på Riksidrottsförbundet
 
Behöver du stöd och råd för att veta hur du kan agera när någon bryter mot idrottens värdegrund?
 
Den 15 november var första dagen för RF:s nya Idrottsombudsman och visselblåsarfunktion, en åtgärd som Gymnastikförbundet välkomnar.
 
Idrottsombudsmannen är tänkt att stötta och ge råd i ärenden där misstankar finns om agerande som bryter mot idrottens värdegrund. Syftet med visselblåsartjänsten är att underlätta anmälan i sådana fall. Läs mer på RF:s webb, där även alla nummer och kontaktvägar finns. Inför Riksidrottsmötet 2017 skickade Gymnastikförbundet ett förslag kopplat till det etiska området, med en ny etisk kod, idrottsombudsman och ändrade preskriptionstider, vilket du kan läsa mer om här.
 
- Vi välkomnar det beslut som RF/SISU:s styrelse tog i helgen, vilket ligger helt i linje med det vi föreslog till Riksidrottsmötet i syfte att göra idrotten och gymnastiken till en ännu mer trygg miljö, kommenterar Gymnastikförbundets Generalsekreterare Johan Fyrberg, som även ser fram emot resultatet av RF:s arbete med den nya koden och översyn av regelverket för hela idrotten.

Klicka här för att läsa mer.