Höstterminen är i full gång!

Vi har haft en härlig start på höstterminen med full aktivitet både i den ordinarie träningen men också på resor och läger med klubbens spelare!
Vad har hänt?

Som vi informerade om i förra nyhetsbrevet inledde vi träningsterminen med ett Klubbmästerskap som i år lockade rekordmånga juniorer. Vi har inte dragit i handbromsen utan istället tryckt ner gaspedalen under höstterminen.

Vi har haft fulla grupper på tennisbanorna sedan terminsstart med hög aktivitet och kämparglöd. Några veckor in på höstterminen stod Stockholm Open traditionsenligt på tröskeln där det i år bjöds på underhållande tennis av ingen mindre än greken Stefanos Tsitsipas.
Under sin tid som junior deltog han i Kungens Kanna två år i rad, 2011 och 2012. Vi hoppas att många juniorer tog tillfället i akt att titta på internationell topptennis på hemmaplan i Kung. Tennishallen under Stockholm Open veckan.

Nytt för i år var att vi, en kväll under turneringen, arrangerade ett tennismingel för föräldrarna till våra äldsta tävlingsspelare tillsammans med oss tränare. Det var väldigt uppskattat och en återkommande aktivitet som vi även planerar in i kalendern nästa år. För våra yngre juniorer bjöd vi in till ett uppskattat tennis BINGO med en tipsrunda av tenniskaliber.

Höstlovet bjöd på full aktivitet, både på hemmaplan men också utanför Kung. Tennishallen i form av olika tävlings- och träningsresor för våra spelare. Vi arrangerade ett höstläger med 16st spelare under ledning av våra nyförvärv på tränarsida, Olivia Svensson och John Björksund. Coach René Lindberg åkte med ett 10-tal tävlingsspelare till Mouratoglou Tennis Academy i Nice för att spela en Ten Pro-tävling. Trots en regnig vecka fick spelarna många matcher och en hel del tuff fysträning. Joakim Blomgren var även han iväg på en ITF-resa med klubbens äldre tävlingsspelare.

I KLTK:s spelarutbildning ingår bl.a. en bollkalleutbildning. Vi har under hösten valt att satsa på att utveckla den utbildningen som ett steg mot målet att ha Europas bästa bollkallar i Stockholm Open. John och René arbetar med detta och har haft ett antal bollkalleträffar under hösten för våra juniorer.

KLTK:s tränarstab fick även förmånen att hålla ett föredrag på Nordic Coaches Conference där vi presenterade grundskolan och den struktur som vi arbetat fram kring spelarutvecklingen i klubben. Vi tycker att det är intressant och givande att dela med oss av våra erfarenheter och ta till oss av andra goda exempel inom tennisen.
Vad har vi att se fram emot?

Höstterminen går snart mot sitt slut men vi har många aktiviteter kvar i kalendern innan 2019 tar vid.

Seriespelet är i full gång och vi kan stoltsera med att vi tog oss vidare till slutspelet i Pojkar 15 serien. Vi vann serien obesegrade och kommer att stå som värd för slutspelet den 8-9 december i Kungl. Tennishallen. Vi hoppas att många kommer ner till hallen för att heja fram KLTK till seger!

Våra elitdamer och herrar spelar i skrivande stund sina respektive serier, Elitserien och Division 1. Vi har ett antal hemmamatcher kvar under hösten så håll utkik i kalendern på hemsidan när nästa hemmamatch är för att komma ner och heja på våra spelare. I rookieserien är vi representerade av två lag som står för stabila insatser i sina respektive serier.

Månadens utmaning har under hösten varit lika populär som tidigare terminer där våra yngre spelare är filtiga och ambitiösa.

Vi kan också se fram emot några tävlings- och träningsresor med våra juniorer innan vi tar Jul ledigt!


Vi ses i hallen!
Aftab Baig med tränarna