Dags för andra kostym och mask och syateljén jobbar hårt inför premiären.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
Klassisk november
Dags för andra kostym och mask och syateljén jobbar hårt inför premiären. Publiken har önskat kostympjäs och kostympjäs ska de få. Karin har ritat 37 fantastiska kreationer som Astrid, Ida och Karolina gör till verklighet. De syr, provar, ändrar, patinerar, lägger till och drar ifrån. Skådespelarna klär på och ger liv. Macbeth blir en tragisk krigshjälte i puffbyxor och långa kliv, Madame Flod dansar ljuvt under myrtenkronan, Den inbillade sjuke kroknar i sin frasiga sidenmorgonrock och Klara Gulla förvandlar klänningen till den vackraste som Kejsaren av Portugallien skådat. Den 23 november blir det premiär då De förskräckliga intar Hallands bygdegårdar. Missa inte detta.
 
Kostymskiss till De Förskräckliga
Torsdag 15 november är vi stolta över att presentera Jane Magnussons film Bergman – Ett år ett liv som premiärvisades i Cannes i somras. Innan filmen blir det konsert med cellisten Ingrid Andersson och efter filmen följer samtal med två halländska konstnärer: Natalie Ruiz och Lisa-Stina Pettersson som talar om sin relation till Bergman.
22 november kör vi Meet My Music där 8 hallänningar presenterar just sin favoritlåt under ledning av den eminente programledaren Pål Enertoth. Öppna dina öron och förstå andra kulturer.

29 november gästspelar Johan Svensson och Emil Roos Lindberg med Skavank. Då får alla klassikerälskare möta Richard III, Shakespeares ärkeskurk, som de aldrig mött honom förut. I en komprimerad och rolig version utlovas mord, sex och frukt!

Varmt välkomna till en klassisk november på Teater Halland!

Anna Sjövall
VD / Konstnärlig ledare
 
Händer i november: