Välkommen på företagarfrukost
 
Laddade för en klimatsmart stad? Det är temat för ett frukostseminarium den 30 november i Lincs nya lokaler i Weibullsholmshuset. Evenemanget genomförs av Landskrona stad och Landskrona Energi i samarbete med Skånetrafiken och Nobina.

Det finns fortfarande några enstaka platser kvar och först till kvarn gäller. Läs mer och boka plats
Näringslivsgalan 2019
 
Den 30 mars blir det åter en glittrande näringslivsgala på Örenäs slott.

-Vårens gala gav mersmak. Nu är planerna i full gång med 2019 års gala och vi utlovar en riktigt festlig kväll med näringslivet i fokus, säger Anders Ekblom på näringslivsavdelningen som är projektledare för evenemanget.

Galan arrangeras av Landskrona stad i samarbete med näringslivet. Vill du veta mer om hur du kan bli en av huvudsponsorerna för galan? Kontakta Anders på anders.ekblom@landskrona.se.
700 nya jobb 2013-2016
 
Landskrona spelar en väsentlig roll som jobbmotor i Sydsverige enligt en ny rapport. Landskrona rankas på en delad 6:e plats av 62 kommuner i Sydsverige med flest nya jobb inom näringslivet 2016 jämfört med 2013. 700 nya jobb inom näringslivet har skapats i Landskrona 2013-2016, vilket är lika många som i Lund, Ängelholm och Oskarshamn. 24 procent av de nya jobben i Landskrona är kvalificerade yrken som kräver högskole- eller specialistkompetens, vilket intygar att de kunskapsintensiva tjänstebranscherna växer i Landskrona.

Läs hela rapporten Sydsverige Live 2018
 
Nu har Linc flyttat in i det vackra Weibullsholmshuset
 
Landskronas företagshus Linc har i dagarna flyttat in i Weibullsholmshuset som har genomgått en omfattande renovering och blir hemvist för ett 40-tal företag och start-ups.
 
Weibullsholmshuset är en av Landskronas mest kända fastigheter. Fastigheten byggdes på 1800-talet och var då kontor för utsädesföretaget Weibull. 2017 köpte Hällestadsgruppen den 2 000 kvadratmeter stora fastigheten som nu är renoverad och moderniserad och återigen symboliserar drivkraft, tillväxt och framtidstro.
Många patent i Landskrona
 
Innovativa företag är en förutsättning för att näringslivet ska utvecklas och patentansökningar är ett mått på detta. Därför är det glädjande att Landskrona utmärker sig i detta sammanhang. Vi är tredje bästa kommunen i Skåne, efter Malmö och Lund, och placerar oss på plats 12 i landet (enligt nya siffror för 2017). Av Landskronaföretagen utmärker sig Assa Abloy som är sjunde bäst i landet på att söka patent.

Läs mer
Fånga trender och våga satsa - se filmen från seminariet
 
Den 12 oktober genomförde Landskrona stad tillsammans med Swedbank och Mazars ett seminarium på nyöppnade Hotel Öresund. Seminariet som drog fullt hus innehöll föredrag av Arturo Arques som är ekonomisk talesperson på Swedbank samt Gunnar Wetterberg, historiker och känd från TV-programmet Fråga Lund. Lokala företag berättade om sina lyckade satsningar i en paneldebatt.