Varje morgon fylls teaterhuset i Varberg med skolbarn och lärare som ser Sorgens borg eller döda kaniner säger inte aj och...
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
Det är oktober och tårarna rinner.
Varje morgon fylls teaterhuset i Varberg med skolbarn och lärare som ser Sorgens borg eller döda kaniner säger inte aj och efter varje föreställning är det några som dröjer sig kvar – barn som vill prata eller lärare som sitter och gråter. Pjäsen är ett förväxlingsdrama om en död kanin, ett inställt biobesök, en krossad tallrik och en död pappa som krånglar till allt – sorgliga händelser som många känner igen sig i. Teatern är en plats där vi får gråta. Du vet väl att föreställningen är öppen för allmänheten? De flesta dagar finns ströplatser kvar och lördag 3 november spelar vi en familjeföreställning.
På vår andra scen repeteras det för fullt och där gråter Den inbillade sjuke över sina åkommor, Macbeth över blodet på sina händer, Klytaimestra för att Ifigenia ska offras och Madame Flod när Carlsson springer efter Ida. I De förskräckliga möts världsdramatikens sköna juveler i komiska piruetter och tragiska våldsamheter. Torsdag 25 oktober öppnar vi dörren till repetitionerna, välkommen hit och se föreställningen växa fram. Och låt tårarna rinna – av sorg eller skratt.

Anna Sjövall
VD / Konstnärlig ledare
 
Händer i oktober – november: