Välkomna tillbaka till en ny termin!

Vi har haft en härlig sommar som bjudit på varmt tennisväder!

På hemmaplan har vi, sedvanligt, anordnat våra populära sommarlägerveckor för klubbens juniorer i olika åldrar. Vi har också arrangerat olika träningsläger och tävlingsresor för våra tävlingsspelare som rest runt om i landet och fyllt tennisväskan med mer erfarenhet. Erfarenheter från nationella tävlingar, sommartourer, Mastersslutspel och till och med Grand Slam turneringar.

KLTK blev bästa klubb resultatmässigt på årets JSM! Det visar att det hårda arbete som våra juniorer lägger ner på sin tennis lönar sig och ger resultat. Det har varit en otroligt bra period under sommaren där vi fått följa spelarna med start från Gotska lägren i juni till JSM veckan i Norrköping. KLTK:s juniorer och spelare i Academy of KLTK bärgade tillsammans 10 medaljer och lägger man till 12-års Cupen, som tidigare hade SM-status, blev summan hela 14 medaljer. Go Royals!

Träningsterminen inleddes med ett Klubbmästerskap som i år lockade rekordmånga juniorer. Under veckan deltog sammanlagt 145 juniorer spritt över klasserna U8 upp till U18 och Generations-dubbel. Att så många juniorer väljer att spela Klubbmästerskapet är ett gott kvitto på vårt pågående arbete med klubbkänslan som vi arbetet mycket med och kommer att fortsätta göra.

Vi har genomfört vårt stora föräldramöte där 100st föräldrar deltog. På föräldramötet presenterade vi KLTK:s verksamhet och lade fokus på att prata om ”THE KLTK WAY” och att vara en bra tennisförälder. Gästföreläsare denna gång var Mikaela Seger från Stockholms Idrotten som höll ett intressant föredrag på samma tema om att vara den bästa tennisföräldern.
Anteckningar från föräldramötet hittar ni HÄR.

Sist vill vi också berätta att vi firat den första pristagaren av utmärkelsen Årets Klubbkamrat. Den delas ut till en av klubbens juniorer med syftet att främja umgänget medlemmar emellan och därmed öka den allmänna trivseln på KLTK. Utmärkelsen gick i år till Sofie Leijon som är en utmärkt ambassadör för vår klubb, som alltid gör sitt yttersta i alla situationer och visar ett gott kamratskap och ett härligt humör både på och utanför banan. Sofie firades av sina jämnåriga klubbkamrater med ett fartfyllt kalas på Laserdome.
Vad har vi att se fram emot?

Höstens stora aktivitet är Intrum Stockholm Open som spelas 14-21 oktober. I år har vi flera unga lovande tennisstjärnor i startfältet som vi hälsar välkomna till Kungl. Tennishallen. Som vanligt är det ingen träning under turneringsperioden men vi hoppas att många tar chansen att inspireras av de proffs som är på plats.

Vi arrangerar också ett höstläger på hemmaplan för våra juniorer samtidigt som några väljer att åka och spela tennis på Mouratoglou Tennis Academy. Klubben arrangerar även en tävlingsresa till Falun för de yngre tävlingsspelarna samt en tävlingsresa för de äldre spelarna till Finland på en ITF.

I övrigt kommer hösten kantas av mycket seriespel med många intressanta matcher att se fram emot. Rookieserien, Flickor- och Pojkar15, Div1 och Elitserien. Vi hoppas att ni tar chansen att komma och titta på bra tennis i hallen under hösten.

För att läsa mer om höstens aktiviteter och kalender, följ hemsidan HÄR.

Vi ses i hallen!
Aftab Baig med tränarna