Nu finns kvartalsrapport 3, 2018 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Oktober 2018
 
Kvartalsrapport 3, 2018
Bolagsfokus i utmanande omvärld
Årets tredje kvartal präglades trots en stökig omvärld av en ökad riskaptit. På finansmarknaden är det för stunden optimisterna som har övertaget men - med uppenbar risk för att ”förstöra stämningen” - vill vi trots det påminna om att det kan svänga snabbt. Även om vi på Spiltan Fonder självklart tar intryck av marknadsstämningar har vi sedan start 2002 valt att och kommer fortsatt att fokusera på det vi kan påverka själva – det vill säga att välja rätt bolag att investera i. Det har visat sig vara en framgångsrik strategi. Som fondsparare är det på samma sätt lika viktigt att fokusera på det du själv kan påverka - att välja fonder utifrån egen riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Givet att du har gjort ett välgrundat och medvetet val av bolag eller fond att spara i är det centralt att helt enkelt våga lita på det beslut du har tagit. Det kallar vi på Spiltan Fonder att ha ekonomiskt självförtroende.

Vi erbjuder fonder i olika riskklasser och såväl ränte- som aktiefonder. Tänk på att du kan kombinera våra fonder för att bygga din egen fondportfölj utifrån vilken risk du vill ta i ditt sparande. Sunt förnuft och ekonomiskt självförtroende räcker långt. Enkelt är effektivt.

Utmärkelser - Enkelt är effektivt!
Nordens största privatekonomiska magasin Privata Affärer utsåg i början på året Spiltan Fonder för andra gången till Årets Fondbolag och Spiltan Aktiefond Dalarna till Årets Småbolagsfond. Dessutom röstade Privata Affärers läsare fram Spiltan Aktiefond Investmentbolag till Läsarnas Favorit. Aktiefond Dalarna har även utsetts till Bästa Sverigefond över de tre senaste åren av Thomson Reuter Lipper. Spiltan Aktiefond Stabil erhöll därutöver Morningstarutmärkelsen Best Swedish Large Cap Equity. Utmärkelserna är för oss konkreta kvitton på att vårt hårda arbete gör skillnad. Det är ett stort erkännande att fondbolaget lyfts fram liksom enskilda fonder. Givetvis är alla utmärkelser glädjande men vi slår oss inte till ro. Istället sporrar förtroendet oss i vårt fortsatta arbete för att skapa god avkastning åt alla våra andelsägare.

Träffa oss
Vi reser mycket och medverkar vid flertalet sparträffar runt om i Sverige. Nedan kan du se de datum och orter som hittills är bokade. Håll gärna även utkik på vår hemsida under Kalendarium då det tillkommer nya sparträffar löpande.

Avslutningsvis vill vi tacka för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på telefon: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltan.se.

Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!

Med vänliga hälsningar,
Spiltan Fonder
 
Kvartalsrapport 3, 2018
 
Nedan och på vår hemsida kan du läsa fondrapporterna för kvartal 3, 2018. Du kan även läsa om vår investeringsfilosofi, hur vi investerar ansvarsfullt och hur du kan välja våra fonder i ditt PPM-sparande. På hemsidan finns alltid aktuella nyheter och där kan du även logga in och se ditt sparande.
Aktivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
En fokuserad Sverigefond

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt

Spiltan Aktiefond Dalarna:
Närinvesterat är klokt
Passivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
Ett smart alternativ till index

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond

Aktivt förvaltade räntefonder:
Spiltan Högräntefond:
En flexibel räntefond

Spiltan Räntefond Sverige:
En modern korträntefond
 
Förbättrad inloggning och Investeringssparkonto

Senare i höst kommer vi att lansera en ny och uppdaterad inloggningstjänst för dig som sparar direkt hos oss på Spiltan Fonder. Fondhandel, det vill säga köp, sälj, byten och månadssparande, blir lättare för dig att sköta och du får också en bättre överblick över ditt innehav.

Dessutom kommer vi att kunna erbjuda Investeringssparkonto, ISK, vilket många av våra direktsparare efterfrågat. Arbetet går enligt plan tillsammans med vår samarbetspartner Fondab, som erbjuder lösningar för digitaliserad fondhandel. Vi återkommer med mer information till alla direktkunder och du kan även läsa om förändringen på vår hemsida.
 
Träffa oss på vår Sverigeturné!

Vi reser mycket och deltar vid många sparmässor och fondkvällar runt om i Sverige. Nedan ser du hittills inbokade datum. Kika även gärna i vårt Kalendarium på vår hemsida då nya datum tillkommer löpande.

Kommande evenemang:
 
DatumOrtAktörVem
8 oktober                    Södertälje         Aktiespararna              Niklas Larsson
9 oktoberJönköpingAktiespararnaNiklas Larsson
15 oktoberStockholmPrivata AffärerLinus Owemyhr
16 oktoberMoraAktiespararnaNiklas Larsson
17 oktoberTingsrydAktiespararnaEmilie Taube
22 oktoberUmeåPrivata AffärerNiklas Larsson
23 oktoberVästeråsAktiespararnaLinus Owemyhr
7 novemberBoråsAktiespararnaLinus Owemyhr
8 novemberNackaAktiespararnaEmilie Taube
14 novemberÖstersundAktiespararnaLinus Owemyhr
19 novemberGöteborgPrivata AffärerLinus Owemyhr

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna meddela oss på telefon 08-545 813 40 eller e-post fonder@spiltan.se.
 
Nyheter i urval

Här kan du se ett urval av var vi synts eller hörts den senaste tiden. För att läsa alla nyheter kan du klicka kika i vårt Nyhetsarkiv.

Lyssna på vår ränteförvaltare Lars Lönnquist i en intervju i Fondpodden med Petrusko. Du kan lyssna här eller i de vanliga podcastapparna på din smartphone.

Dagens Industri skriver om Spiltan Högräntefond som ett bra alternativ till sparare som söker avkastning men inte vill ta risk på börsen. Har du möjlighet att logga in på di.se kan du klicka här för att läsa artikeln.


Måndagen den 1 oktober deltog vår aktieförvaltare Pär Andersson i Börsmorgon hos Di TV. Klicka här för att se avsnittet.

 
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.