Nytt datum!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Mikael är specialiserad inom bolags- och avtalsrätt, men sysslar även med att som ombud driva tvister vid domstol och i skiljeförfaranden. Under senaste tioårsperioden har Mikael även hanterat ett flertal företagsöverlåtelser för såväl köpare som säljare.
Mirja är specialiserad inom immaterialrätt, marknadsrätt och IT-rätt. Mirja biträder också klienter med mer allmän affärsjuridisk rådgivning med särskild inriktning på avtalsfrågor och tvistlösning. Hon hanterar även dataskydds- och integritetsfrågor.
 
 
Immaterialrätt och fel 
En inblick i immaterialrätten och den praktiska hanteringen av denna, där du får matnyttig information om immaterialrättsliga möjligheter och besvärligheter. Det kan nämligen bli dyrt att göra fel, men väldigt lönsamt om man gör rätt.

Välkommen på frukostseminarium där Mikael Karlsson och Mirja Ekdahl, båda advokater på Advokatbyrån Gulliksson, kommer att berätta om sina kunskaper inom immaterialrätten.

Var? Baker Tillys kontor på Skeppsgatan 9 i Malmö.
När? Torsdagen den 6 december 07.30 - 09-00

Immaterialrätten, som bl.a. består av Patent, Mönster, Varumärken och Upphovsrätt, ger dig en möjlighet att skapa ett ”monopol” på en marknad.
Varför inte lära sig lite kring hur man utnyttjar dessa möjligheter? Visst skulle det vara trevligt att få agera ensam på marknaden eller tjäna pengar på att andra betalar licenspengar för att få utnyttja dina rättigheter?
Samtidigt måste man vara vaksam så att man undviker att begå intrång i andras rättigheter. Begår man intrång i andras rättigheter kan det leda till både förbud att använda t.ex. en viss teknik eller ett visst varumärke och att man får erlägga ett inte obetydligt skadestånd till rättighetsinnehavaren. Förhoppningsvis kan du efter frukostseminariet se vilka möjligheter just ditt företag kan ha av immaterialrätten, liksom identifiera vilka risker ni har på er aktuella marknad.

Välkommen!