Observera arbetsgivare nr 19 2018
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Sista chansen att anmäla sig till nya utbildningen Relationellt ledarskap
 
Under början av september genomfördes två fullsatta seminariedagar som introduktion till relationellt ledarskap. Ia Mårtensson Astvik, en av kursledarna, berättar att seminariedagarna ledde till många intressanta samtal om ledarskap i kyrkan. 

- Relationellt ledarskap handlar om att sätta på sig den andres glasögon OCH att låta den andre prova mina, säger Ia Mårtensson Astvik.

En av deltagarna var Henriet Miell, komminister i Sotenäs pastorat.

- Relationellt ledarskap ger ingen förklaringsmodell utan öppnar upp ett dialektiskt ”Jag-Du” perspektiv av hur vi kan bemöta varandra på ett nytt sätt: att se, lyssna och relatera till den andra genom att låta den andra vara just ”den andra”. Relationellt ledarskap är ett förhållningssätt som bygger på att leda genom meningsskapande relationer, något vi alla bör lära oss igen, säger Henriet Miell.

Utbildningen Relationellt ledarskap omfattar nio dagar som genomförs vid tre tillfällen i internatform på Sigtuna­stiftelsen: 23-25 oktober 2018, 21–23 november 2018 och 23–25 januari 2019. Sista anmälningsdag är den 20 september. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation vill med denna utbildning erbjuda möjlighet till ett fördjupat ledarskap för att underlätta social inkludering, samskapande, samarbete, förändring och utveckling genom ett relationellt förhållningssätt.
 
 
Uppdaterad Excel-mall för lönekartläggning 
 
I Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations webbhandbok Vera, finns digitala mallar som hör till skriften Lönekartläggning och aktiva åtgärder i Svenska kyrkan.

Nu har den Excel-mall för nivåbestämning och lönejämförelser som hör till materialet uppdaterats. Om du tidigare har laddat ner denna mall, släng den gamla filen och byt ut mot denna nya. Den gamla filen innehöll ett fel i funktionaliteten men mallens beräkningar var i övrigt korrekta.

Skriften Lönekartläggning och aktiva åtgärder i Svenska kyrkan hittar du i Vera som pdf, tillsammans med de digitala mallarna. Klicka på fliken "Dokument" för att se alla filer som kan laddas ner.

Lönekartläggning och aktiva åtgärder i Svenska kyrkan kan beställas som trycksak här.
 
 
Vilka får det här nyhetsbrevet?
 
Nyhetsbrevet skickas till dig som
  • anmält dig som prenumerant
  • är kyrkoherde eller kyrkorådsordförande och har din e-postadress registrerad i Kyrksam
  • alla församlingars, pastorats och stifts allmänna e-postlådor.
För att anmäla dig som prenumerant till Observera klicka här.

Du kan enkelt skicka brevet vidare till någon som du tror är intresserad genom att klicka på "Skicka vidare" längst upp i brevet.