VI ÄR REDO, ÄR DU?
För tionde året i rad kommer startskottet ljuda innan löparna ger sig ut på en härlig tur genom Borås. Oavsett om du deltagit i många år eller om du står på startlinjen för första gången hoppas vi att det kommer bli en minnesvärd dag.
 
Missat att köpa startplats?
Vill du inte missa löparfesten går det fortfarande bra att anmäla sig på Kretsloppets hemsida samt i vårt informationstält på stora torget torsdag 13/9 och fredag 14/9. Lördag 15/9 är anmälan öppen fram till en timma innan start till 2 km, 5 km och 10 km, för 400 meter och 5 km gång utan tid går det bra att anmäla sig fram till 30 minuter innan start.
 
Teamområde i stadsparken
Till vår glädje är det fler teamtält än någonsin, vilket kommer att skapa en härlig stämning i teamområdet före- och efter genomfört lopp. För de som bokat ett teamtält kommer det bjudas på kaffe och bulle, samt finnas enklare service som toalett och inlämning av värdesaker.
 
Håll tempot med våra farthållare
Nytt för i år är att du som siktar mot att nå ett resultat på 50 eller 60 minuter kan ta rygg på våra farthållare från Effektiv, Avanova och Kretsloppet. För att nå 50 min anmäler du dig till 10 km startgrupp 4 och för att nå 60 min anmäler du dig till 10 km startgrupp 7. Våra farthållare är utrustade med flagga på ryggen för att du lätt ska kunna följa dem.
 
Missa inte vår After run på Orangeriet
Halva nöjet med att springa/gå ett lopp tillsammans är att träffas efteråt och prata om den gemensamma upplevelsen. I år anordnar Orangeriet ”After run” för alla löpare med mat och dryck i festlig atmosfär. Det finns möjlighet till förköp för dig som har teamtält och drop in för övriga.
 
 
 
 
VÄLKOMMEN TILL ÅRETS FOLKFEST!

Under nio år har Kretsloppet varit boråsarnas allra största och mest välbesökta FOLKFEST. Kretsloppet har passerat över 50 000 deltagare genom åren och lockar årligen över 20 000 besökare ut på stan för att vara med och göra FOLKFESTEN som nu fyller hela 10 år.

De viktigaste ingredienserna för en folkfest är självklart löparna, publiken och alla medverkande på stora torget, Sandwalls plats och all underhållning utmed banan och i centrum. Vad sägs om The Garbage Boys utanför Borås Energi och Miljö eller Staghunt vid Ramnasjön. Tillbaka i år är Never Mind som spelar på Knalletorget och på Hötorget blir det latinamerikanskt framfört av WASI. Utanför Lindex finns Beatarce och en hejarklack i centrum blir det också. På Knalletorget ger Uddetorp Invest löparna en extra dos tryck i ryggen.


Läs mer
 
 
 
DE ALLRA YNGSTA – FÖRST UT I KRETSLOPPET

Så är det dags för den stora dagen för våra yngsta. Kanske blir det första gången de får stå på startlinjen tillsammans med många andra…..

I Knattekretsloppet på 400 meter är det viktigaste inte vem som vinner utan om att låta våra yngsta prova på och få uppleva glädjen med att delta. Vem vet, kanske blir Kretsloppet starten till en framtid inom någon form av idrott? I så fall har Kretsloppet lyckats.

Först ut
Knattekretsloppet startar på Lilla Brogatan och går i mål på Allégatan. Loppet har tre olika starttider som ni kan välja fritt mellan: 10:15, 10:20 eller 10:25
Alla som deltar får en startpåse som innehåller ett säkerhetsband som skall fyllas i med namn och telefonnummer till anhörig.


Läs mer
 
 
 
TRÄFFA SIMBA PÅ KRETSLOPPSDAGEN!

Play movie
 
 
 
LILLA KRETSLOPPET, FÖR TJEJER OCH KILLAR 7–12 ÅR!

Den 2 kilometer långa banan startar på Sven Eriksonsgatan och går genom centrala Borås för att gå i mål på Allégatan. Det är en flack bana som ger våra unga deltagare möjligheten att springa i ett högt tempo. För en gnutta tävling brukar prägla Lilla Kretsloppet.

Tre åldersklasser
Lilla Kretsloppet är uppdelat i tre åldersklasser med olika starttider.

Starttider
Startgrupp 1: 11-12 år klockan 11.00
Startgrupp 2: 9-10 år klockan 11.05
Startgrupp 3: 7-8 år klockan 11.10

Startpaket till alla deltagare
Alla deltagare får ett startpaket med en snygg t-shirt från Kretsloppet, en fribiljett till Borås Djurpark och en entrebiljett till Borås Basket.


Läs mer
 
FÖLJ DINA KOMPISAR I MOBILEN!

Du vet väl att du kan följa löparna i Kretsloppet kostnadsfritt direkt i mobilen via appen ”mika:timing events”. Här finns svaren på fem frågor om appen.
 1. Varför ska jag använda mig av appen?
  – Den vänder sig till både deltagare och publik. Som deltagare kan du dela din GPS-position för att göra loppet mer spännande för dina supportrar. Du kan även själv under loppets gång se var dina största rivaler befinner sig. Som publik är det ett smidigt sätt att live följa sina favoritlöpare och få kontinuerlig information om passeringar och slutresultat.

   
 2. Kan jag se exakt var personerna jag följer är någonstans eller är det baserat på mellantider?
  – Det finns två varianter. De löpare som använder sin smartphone för att dela GPS-position kommer du att se exakt var längs banan de befinner sig. För de löpare som ej använder telefon kommer du få en uppskattad position baserat på när de har passerat tidtagningspunkterna. Det framgår genom en liten symbol om löparen använder GPS eller inte.

   
 3. Kan jag jämföra flera löpare för att se hur mina kompisar ligger till i jämförelse med varandra?
  – Ja! Det går att lägga till upp till 15 favoriter att följa och jämföra.

   
 4. Kan jag se en resultatlista i appen direkt efter målgång?
  – Ja, resultaten publiceras direkt.

   
 5. Var laddar jag ner den och vad kostar den?
  – Om du har iPhone laddar du ner den i AppStore och om du har Android laddar du ner den i Google Play. Sök på ”mika:timing events”. När du har laddat ner appen så väljer du Kretsloppet i listan. Den är helt gratis att använda!
 
 
 
 
 
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
 
 
FÖLJ KRETSLOPPET
 
Facebook: facebook.com/kretsloppetiboras
Instagram: @kretsloppet #kretsloppet