Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
Skicka vidare   Avregistrera   Läs på webben
 

Regeringen beslutar att alla drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Den 9 augusti tog regeringen beslut om att införa ett krav i drivmedelsförordningen på att alla drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump från och med år 2020. Sverige kommer att bli först i världen med sådan konsumentinformation.

DN: Drivmedel får miljömärkning 2020
Gröna Bilisters pressrelease
Swedish fuel dispensers will get eco-labels showing the climate impact and the origin of all fuels
 
Blogg: Att ändra en resvana

Att lämna sommarsemestern bakom sig och komma in i nya vardagsrutiner igen är ett ypperligt tillfälle att bryta gamla mönster och ändra sina resvanor. Att ersätta bilresor med mer resurseffektiva resesätt är dessutom bra för både plånbok, hälsa, framkomlighet och miljön. Men hur kan jag gå tillväga?

Läs psykologen Oskar Henriksons tips
Blogg: Elcykling- lätt utan svett

“För dåligt väder”, “bilen är snabbast”, “vill inte svettas”? Glöm alla ursäkter för att inte välja cykeln. Med en elcykel kan de allra flesta skippa bilen under milen, oavsett motionsvana och fysik - året om. 

Läs Johanna Grants tips på vad du kan tänka på när du köper ny elcykel, och fördelarna med att gör det
 

”Alla förnybara drivmedel behövs – men inga fossilbilar”

Sedan den 1 juli gäller inte längre den miljöbilsdefinition som styrde statens upphandling av bilar. Nya upphandlingskrav måste komma på plats omgående, och de måste stänga dörren för alla fossilbilar

Läs Gröna Bilisters debattartikel i NyTeknik

Foto: Fredrik Sandberg, TT
 
Ny tjänst för elscootrar i Sverige

Bakom satsningen står bolaget Voi som ska börja skjuta ut sina scootrar på Stockholms gator den här veckan, skriver Di Digital.

Läs mer om tjänsten

Foto: Di Digital
Forskare: ”Sluta förlöjliga stödet till elcyklar”

Analysera effekterna av elcyklarna innan ni försöker punktera stödet. All teknik ska bedömas på saklig grund, oavsett om det handlar om kärnkraft eller pedalkraft, skriver Fredrik Wikström, docent Karlstads universitet.

Läs mer
Europeiska biltillverkare fuskar med utsläppen av nya bilar - igen!

Mindre än tre år sedan Dieselgate har nu nya strategier upptäcks, där biltillverkare över hela Europa blåst upp CO2-utsläppen för att på så sätt sänkta policyambitionerna vad gäller maxgräns för emissionsnivåer.

Läs T&Es sammanfattning av utredningen  
 

Karolina Skogs utspel mot bilmärket: Utsläppsmonster

Subaru marknadsför två av sina bilar med skattelättnad, trots att de får ökad fordonsskatt efter bonus-malus. Det har mött starka reaktioner.
– När Subaru marknadsför sig med skattelättnad ser jag ett desperat försök att kränga utsläppsmonster, säger miljöminister Karolina Skog (MP)

Läs artikeln
 

Test av Niu M1 pro (elmoped)

Elcykelpremien är egentligen mest lönsam för EU-mopeder, där de 25% delfinansiering räcker för att göra eldriften lönsam. Här är också klimat- och miljönyttan mer självklar än för den som byter från cykel till elcykel. Vi testar den mest hypade elmoppen, Niu.

Läs hela testet

Test av Volkswagen E-Golf

Andra hävdar att en bra elbil ska vara byggd för eldrift från grunden. Men e-Golf får oss att tvivla; en av de allra bästa elbilarna har så få unika delar som alls är möjligt.

Läs hela testet
 

Glöm inte att du som medlem får landets bästa rabatt på biogas hos E.ON! 
 
Det är billigare att köra på biogas för Gröna Bilisters medlemmar, tack vare en medlemsrabatt hos E.ON på 58 öre/kg. När du kör på Biogas 100 kör du på ett av landets bästa bränslen med upp till 94 procent bättre klimatprestanda än motsvarande bensin eller diesel. 

Ta del av erbjudandet idag!
 
 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ