HITTA MOTIVATIONEN EFTER SEMESTERN!
Sommar, semester, resor, middagar, släktträffar, glass, bad – och kanske inte så mycket träning? Här kommer fem tips på hur du hittar motivationen efter semestern.
 1. Hitta en grupp att träna med. Oavsett om det handlar om Kretsloppets träningskvällar på torsdagar, om klubbträningar, om att springa med en granne eller att träna med din partner så är det ofta bra för motivationen att träna i grupp. Det gör att du får en knuff i rätt riktning och det är alltid svårare att backa ur när du bestämt med andra.
   
 2. Kör ett specifikt pass. Många nybörjare och motionärer inspireras av att läsa om specifika pass. Det kan handla om olika typer av intervaller med avseende på fart, längd och intensitet. Bläddra i en löpartidning eller scrolla i Instragram-flödet så hittar du snart ett roligt pass du kan köra!
   
 3. Anmäl dig till ett lopp. Att anmäla sig till en löptävling brukar vara ett säkert kort för att bli peppad till träning.
   
 4. Köp nya löparskor. Det är inget hållbart sätt att tänka kring miljö och ekonomi, men ibland kan ett par nya löparskor, en snygg träningsjacka eller en avancerad pulsklocka kan ge motivationen en rejäl skjuts framåt och göra träningen bättre. Kanske är det någon del av din utrustning som behöver uppdateras?
   
 5. Mät dina framsteg. Kanske är formen i botten efter semester? Bra, se då till att testa dig genom att till exempel springa en viss sträcka så fort som möjligt eller i ett visst pulsintervall. Pröva igen några veckor senare och se om du gjort några framsteg.
 
 
 
 
 
ROBIN STJERNBERG PÅ STORA TORGET

När Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Sparbanken Sjuhärad delar ut idrottsbidrag under Kretsloppets 10-årsjubileum klockan 11.30 är det artisten Robin Stjernberg som bjuder på underhållning på Stora Torget i Borås.

– I år har vi nöjet att presentera artisten Robin Stjernberg. Robin är känd för bland annat låtarna Feed On My Love och melodifestivalvinnarlåten You. Han har dessutom varit med och skrivit låten I Can’t Go On som vann melodifestivalen 2017. Robin deltog i Idol 2011 och kom då på en andra plats. Sedan dess har karriären rullat på och nu är det vår tur här i Borås att få uppleva Robin Stjernberg live, säger Emelie Johansson, Projektansvarig Sparbanksstiftelsen Sjuhärad som bjuder på underhållningen från scenen på Stora Torget.


Läs mer
 
 
 
 
FRIBILJETT TILL
ELFSBORG-ÖREBRO!


Alla som deltar i Kretsloppet får en fribiljett till Elfsborgs hemmamatch mot Örebro 22 september kl 16.00.

Du får en länk den 17 september till Elfsborgs biljettshop där du hämtar biljetten digitalt samt eventuellt köper till biljetter till ett reducerat pris.

Ännu en anledning till att vara med på folkfesten 15 september.
 
 
SPECIALLOPPET
– med ny, bättre och roligare bansträckning

Inför tredje upplagan av Kretsloppets Speciallopp fick Per Johanson uppdraget att bli tävlingsledare.
– Självklart tog jag uppdraget. Det känns riktigt bra att få vara med och göra det möjligt för människor med funktionshinder att få vara med i den fina gemenskapen som Kretsloppet bjuder.


Det första Per började jobba med var att se över bansträckningen.
– Idag kan vi presentera bansträckningar vars underlag är anpassat till både rullstolar och rullatorer. Dessutom gå och springvänliga, säger den nya tävlingsledaren och ser riktigt nöjd ut.
Hela bansträckningen går i centrala Borås – deltagarna kan därför räkna med att de kommer att bli påhejade under varje meter av sina respektive lopp.
– Vi kommer att erbjuda distanserna 400 meter, 2- och 4 kilometer.

Läs mer
 
 
NAMN PÅ NUMMERLAPPEN...

Vill du ha ditt förnamn tryckt på nummerlappen? Då måste du anmäla dig till Kretsloppet senast den 26 augusti.
 
Detta gäller både på Specialloppet den 14 september samt samtliga distanser den 15 september.
 
 
 
KRETSLOPPSVECKAN 2018

Play movie

Kretsloppsveckan i Borås en vecka där miljö och kretslopp står i fokus med flera event under veckan, exempelvis familjedag på Sobacken, föreläsningar, stadscykeltur, kretsloppis och matmarknad på Stora torget.

Läs Kretsloppsveckans program
 
 
 
 
 
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
 
 
FÖLJ KRETSLOPPET
 
Facebook: facebook.com/kretsloppetiboras
Instagram: @kretsloppet #kretsloppet