Skön augusti!
I hetaste värmen och med sandkornen kvar mellan tårna, kliver vi in i den svarta repsalen och tar de stapplande första stegen som Lawen, Hedda, Judith, Lazlo och Pappa. Hur rör de sig? Vad vill de med varandra? Varför säger de det de säger? Menar de alla ord? Ser de publiken? Vilket universum befinner vi oss i?
 
Medan vi nystar i pjäsens alla trådar och försöker lista ut om Lawen vet varför Judiths tårar rinner, var Pappa egentligen befinner sig, varför Hedda vill att Lawen ska ta med en kniv när Bonsai har dött och vad Lazlo gör på jobbet när han är ledig, så sitter kollegorna på administrationen och lägger de sista pusselbitarna i höstens planering:
Kommer regissören till Ingmar Bergman-filmen? Har vi
band till alla Doc Lounge-kvällar? Går det att få Silvana Imam och Johannes Anyuru till Skavet? Är kontraktet klart med gästspelet till UNDER är jag BAR? Ska vi fortsätta med mellanstadiebarn till teaterkollot? Vilka färger har säsongsfoldern? Är annonserna bokade? Och när börjar lärarna i Kungsbacka?
Allt medan detta pågår, jobbar teknikerna på nere på
Runda Scen och hänger upp lamporna till Sorgens Borg eller döda kaniner säger inte aj. 17 000 lampor ska upp i ett helt magiskt rum för barnen att kliva in i. I fyra gigantiska cirklar bygger vi en borg av ljus. Den nyskrivna musiken ska omsluta publiken. Högtalare testas och placeras ut för att nå bästa effekt. Golvet målas högblankt och stolarna placeras längs de runda väggarna. Snart är det klart! 2 september öppnar vi dörrarna för publiken, 13 september har vi säsongsöppning och 21 september premiär.

Anna Sjövall
VD / Konstnärlig ledare
 
Händer i september:
Sön 2 sept: Hallands Akademi