SM i simning på Citadellbadet var en av SM-veckans höjdpunkter. 
Sommar, sol och SM-vecka
 
Sommaren 2018 kommer vi sent att glömma. Solen slutade aldrig att skina och turister och landskronabor vallfärdade till våra badplatser, hamnar och uteserveringar. Hotell och campingar har varit välfyllda och Venbåtarna har gått i skytteltrafik. Och så alla evenemang som blev så lyckade; Landskronakarnevalen, EM i segling, Trädgårdsgillet och såklart SM-veckan. Och mycket mer.

Vi är nu i full gång med att planera nya spännande aktiviteter och vi utlovar en späckad höst. Läs mer om detta nedan.
Kalendarium
 
Vi har många evenemang inplanerade under hösten för dig som är verksam i Landskronas näringsliv. Sätt ett kryss i almanackan för följande datum redan nu, mer info kommer löpande. Läs mer på landskrona.se
 • 28 augusti: Näringslivsråd
   
 • 7 september: Företagarlunch om lokalt företagsklimat på Kulturskolan.
   
 • 18 september: Automation Expo i samarbete med IUC, Linc
 
 • 19 september: Seminarium om offentlig upphandling på Linc.
   
 • 12 oktober: Fånga trender och våga satsa - seminarium på nya Hotel Öresund i samarbete med Swedbank och Mazar
   
 • 12-13 oktober: Företagsmässa i Exercishallen
   
 • 17 oktober: Hbg Talks, Helsingborg
   
 • 30 november: Frukostseminarium i samarbete med Landskrona Energi
Bättre service med företagslots
 
Om du ska starta ett företag, förändra en verksamhet eller genomföra ett evenemang är det ofta flera myndigheter inblandade och många tillstånd som ska hanteras. Nu kan du träffa alla berörda handläggare på en och samma gång på ett lotsmöte.
Läs mer om hur det fungerar här
Automation Expo seminarium för tillverkningsföretag 18/9
 
Automation Expo är ett seminarium som fokuserar på nya flexibla automationslösningar för i första hand tillverkningsföretag. Seminariet genomförs av IUC Syd i samarbete med Landskrona stad och äger rum på Linc.
Läs mer och anmäl dig
Brinner du för ditt yrke?
 
Det finns många branscher och yrken i Landskrona där det råder stort behov av  arbetskraft. För att hjälpa Landskronas unga att förstå vad olika yrken innebär och vilka utbildningar som leder till jobb arrangeras nu en yrkesmässa i Idrottshallen den 23 oktober.

Arrangemanget leds av Tillväxt Landskrona AB i samarbete med Arbetsförmedlingen.
Vill du veta mer kontakta
Anja Olin-Pape
0709-40 59 72, landskronayrkesmassa@outlook.com

 
Vill du starta eget? Här kan du få kunskap och inpiration
 
Kanske har du fått en idé under sommaren som du vill förverkliga. Eller driver du eget företag och behöver stöd för att komma vidare? Genom ett samarbete med olika aktörer kan du få kostnadsfri rådgivning både i Landskrona, i våra grannkommuner och digitalt.
Sänkta avgifter när du anställer din första medarbetare
 
Nu är Växa-stödet som ska underlätta för företag att anställa sin första medarbetare även infört för vissa aktiebolag och handelsbolag. Förslaget innebär i korthet att arbetsgivaravgifter och allmän löneavgift sätts ned från 31,42 % till 10,21 % för den första medarbetaren under max 12 månader. Läs mer