De senaste publikationerna, författningarna, remisserna, yttrandena och filmerna. 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Publicerat av Boverket
 
Maj 2018
Nya publikationer
 
 
Bygg för Sverige!
Den här tidningen ingår i Boverkets och länsstyrelsernas informationssatsning om att bygga bostäder med investeringsstöd.

Smarta städer och regioner
Boverket har under hösten 2017 genomfört projektet ”Smarta städer och regioner” med medel från Tillväxtverket. Denna rapport beskriver syftet med projektet, hur det har genomförts, resultaten samt vilka slutsatser som har dragits.

Nordisk harmonisering och tillgänglighetsforskning
En rapport om att det nordiska samarbetet behöver utvecklas kring tillgänglighetsforskning och förstärkas genom instiftandet av en fast arbetsgrupp. De nordiska ländernas byggmyndigheter är överens om att det behövs ett gemensamt kunskapsunderlag för att möjliggöra harmonisering av byggreglerna inom universell utformning.

Äldres boendeekonomi
Boverket ska följa utvecklingen på bostadsmarknaden och i denna rapport redovisar vi äldres boende och boendeekonomi. Rapporten innehåller en statistisk genomgång av boende, inkomster, boendeutgifter och boendekvalitet för hushåll med äldre personer.

Individuell mätning och debitering
I två utredningar 2014 och 2015 bedömde Boverket att individuell mätning och debitering generellt inte var lönsamt. Boverkets rekommendation till regeringen var därför att inte ställa några krav på förordningsnivå. Regeringen följde Boverkets rekommendation, med tillägget att frågan skulle följas upp. I denna rapport redovisas resultatet av uppföljningen 2018.

Lovbefriade åtgärder, utvändiga ändringar och anmälan
Slutredovisning av ”Uppdrag att utreda ytterligare undantag från krav på bygglov samt se över kraven på anmälan enligt plan- och byggförordningen (2011:338)”
 
Nya och ändrade författningar
 
Inga författningar publicerades under maj 2018.
 
Boverkets remisser
 
Boverket förslag till ändring i BFS 2016:10 och BFS 2016:17 
Boverkets förslag till ändring av föreskrifter och allmänna råd (2016:10) om statligt investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande, HYS,
och Boverkets förslag till ändring av föreskrifter och allmänna råd (2016:17) om statligt investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande, HYBO, och tillhörande konsekvensutredning.
 
Synpunkter på remissen lämnas senast den 25 juni 2018 klockan 08.00
 
Boverkets yttranden över andras remisser
 
 
Boverkets filmer
 
Klicka på bilden för att se filmen!
OVK – obligatorisk ventilationskontroll
 
Obligatorisk ventilationskontroll ska göras regelbundet i byggnader. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. I filmen får vi följa med en OVK-kontrollant som kontrollerar ventilationssystemet i en skola.

Det här är en uppdaterad version av originalfilmen som spelades in 2015.
 
Om nyhetsbrevet
I nyhetsbrevet Publicerat av Boverket ser du publikationer, ändrade författningar, Boverkets remisser, yttranden över andras remisser och filmer som Boverket har publicerat under den senaste månaden. Nyhetsbrevet kommer ut i början av varje månad.
 
På gång
 
I Kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om detta nyhetsbrev!
Skicka vidare
Nyheter
 
Här hittar du Boverkets senaste nyheter.
Nyheter