Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
Läs och dela brevet i din webbläsare
 

Mobilisten i fokus när Gröna Bilister lanserar ny guide i hållbart resande

För att nå de svenska klimatmålen behöver vart tredje bil plockas bort från storstäderna till 2030 enligt Trafikverket. I den ny konsumentinriktade guiden “Mobilisten- goda idéer för moderna bilister” vill Gröna Bilister inspirera fler bilister att resa mer hållbart.

Lär dig mer om vad som utmärker en mobilist

Nissan Leaf är Miljöbästa Bil 2018

Gröna Bilister nominerade 40 bilmodeller till utmärkelsen Miljöbästa Bil 2018. Alla dessa modeller är bra val för den miljömedvetne bilköparen: de är fossiloberoende, bränslesnåla och säkra. En expertjury har nu utsett Nissan Leaf till det allra bästa valet för såväl privatbilisten som för företaget.

Läs juryns motivering

Klungan har spruckit upp i kommunernas cykeltävling

Skillnaderna är stora mellan kommunerna när det gäller hur mycket cykelväg invånarna erbjuds och hur nöjda de är med sina gång- och cykelvägar. Överlägset nöjdast är invånarna i Oxelösund. Det visar Gröna Bilisters kommunala 2030-indikatorer. Att anlägga riktigt mycket cykelväg gör alltid invånarna nöjda, men kommunerna kan också skapa förnöjsamhet genom att satsa på kvalitet snarare än kvantitet.

Hur står sig din kommun i cykelracet? 

Årsmötet gav nytt förtroende till styrelsen

På Gröna Bilisters årsmöte den 4 maj blev sittande styrelse återvald för verksamhetsåret 2018. Styrelsen består av ordf. Johanna Grant (Bromma), Per Östborn (Vittsjö), Martin Prieto Beaulieu (Älvsjö), Jesper Johansson (Värmdö), Jenni Nylander (Stockholm), Gordon Strömfelt (Jörlanda) och Alfred Andersson (Lund). 

MINI Cooper S E ALL4 Plug-In Hybrid

Med Countryman har Mini blivit stor, med All4 har den blivit fyrhjulsdriven och med batterier från BMW har den blivit laddhybrid. Kul, men också mer praktisk än vi trott - men på el kommer man inte långt.

Läs hela testet
 

Nu kan du läsa Gröna Bilisters verksamhetsberättelse

Återigen har det varit ett intensivt år för föreningen Gröna Bilister. Vi fortsätter att med små medel och många ideella timmar påverka agendan för en hållbar mobilitet och grön bilism i Sverige. Vi som representerar föreningen fortsätter att jobba för att samla information, sprida kunskap samt driva opinion i frågan om hur vi anpassar transportsystemet till att fungera effektivt för både stad och landsbygd, med människan i centrum och samtidigt med minimal klimatpåverkan. Detta via våra fokusområden Bilen, Bränslet och Beteendet.

Ladda ner VB:n här
 
 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ