Så får du fler och mer vegetariska rätter på menyn
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Den 11-17 juni äger World Meat Free Week rum för fjärde gången. Kampanjens mål är enkelt – att förbättra vår planets hälsa genom en mer hållbar konsumtion av kött och i högre utsträckning än i dag välja växtbaserat protein. 

Stötta kampanjen i era sociala kanaler med #worldmeatfreeweek: LÄS MER HÄR

Se trailern ”Protectors of the planet” med stjärnkocken Paul Svensson: SE TRAILERN
 
En härlig och varierad vegetarisk meny
 
Varje vegetarisk proteinkälla har sin alldeles speciella egenskap, textur, konsistens och användningsområde. Vi erbjuder ett brett vegetariskt sortiment som förenklar för dig som önskar erbjuda dina gäster en mer varierad meny. Våra kockar delar med sig av sina bästa recept. Nu är det bara för dig att kopiera och planera.

TA MIG TILL DET BREDA VEGETARISKA SORTIMENTET
Green Cooking Academy
Lär dig allt om vegetarisk matlagning.
 
Vi bjöd in ett 40-tal kockar för att diskutera de utmaningar de upplever med att tillaga vegetariska rätter. Med vår kunskap och nyvunna vetskap har vi tagit fram en kurs för dig som hjälper dig i det vegetariska köket.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR
Pease - bra mat från ärtan
Bra mat från ärtan
 
Pease är en helt ny vegansk produktserie gjord på proteinrika ärter. Pease finns som färs, strimlor och pulled med smak av chili & vitlök. De lättlagade produkterna passar utmärkt i allt från sallader och wraps till grytor, burgare och texmex. Tack vare sitt låga CO2e-utsläpp är Pease dessutom snällt mot miljön. Prova idag!
Quorn - näringsriktig proteinkälla
Quorn är en god och näringsriktig proteinkälla
 
Magin ligger i Quorns unika ingrediens - Mycoprotein - ett fullvärdigt protein som är rikt på fibrer, det innehåller alla essentiella aminosyror, har en låg salthalt och innehåller inget kolesterol. Quorn Färs orsakar 90% lägre koldioxidutsläpp jämfört med nötfärs. Nyttigt både för dig och planeten!
Veggie
Supergott från sojabönan
 
Veggie görs på protein från sojabönor. Supergoda produkter med så bra proteinvärde att de kan ersätta kött rakt av. Veggie finns som hamburgare, korvar, bouletter och färs. Produkterna ger dig snabbt en grönare meny av riktigt goda rätter med lågt CO2e-utsläpp. Helt enkelt klimatvänlig mat som gillas och glatt äts upp. Superbra!
Grönsaksbiffar
Grönsaksbiffar, pilaffer och pytter
 
I vårt sortiment ingår även härliga vegetariska grönsaksblandningar som couscouspytt, bulgurpytt och vetekornspilaff. För att nämna några. Utmärkta som en vegetarisk rätt som du enkelt pimpar för att få till din alldeles unika variant, som en del av din salladsbuffé eller som ett riktigt gott tillbehör.
Vi erbjuder även de godaste biffarna som ärtbiffar, morotsbiffar, grönsaksbullar och den populära falafeln. Prova vårt senaste tillskott mini-falafel, oemåtståndlig i en sallad eller i en fylld baguette.
Du vet väl att du kan beställa material och få det hemskickat? Matplaneringskalender, receptsamlingar och broschyrer - allt detta och lite till. Har du en fråga eller fundering?
Vi finns till hands när du behöver hjälp.