Spiltans substansvärde 15 861 kr. Se delar av stämman på webben. 
 

Substansvärdet för Spiltanaktien inför majhandeln på Pepins.com uppgår nu till 15 861 kr/aktie. Vid senaste substansberäkningen den 10 april fastställdes substansvärdet till 13 124 kr/aktie och kursen sattes då till 8 800 kr/aktie (efter senaste handelsperioden har Spiltanaktien även handlats till 8 700 kr/aktie).

Ökningen i  substansvärde beror huvudsakligen på en kursuppgång i Paradox med 32.40 kr/aktie sedan substansvärderingen i april då substansvärdet sattes vid kursen 126.60 kr. Kursuppgången idag förklaras av en fantastiskt bra rapport för Q1 2018  (läs gärna rapporten på https://www.paradoxinteractive.com/en/). Varje kronas förändring i Paradox-kursen motsvarar en förändring i Spiltanaktien med 81 kr.

Även övriga noterade innehav har haft en god utveckling - notera särskilt SBB som ökat med ca 30% sedan aprilhandeln (påverkar Spiltans substans med ca 45 kr/aktie).

Se hela portföljen här
• Följ gärna handeln på Pepins.com/Alternativa Listan

Handeln inleds på Pepins/Alternativa Listan på måndag den 21 maj och pågår till och med fredagen den 25 maj. Priset fastställs tisdagen den 22 maj.
 
Följ Spiltans årsstämma och Sollos Pris på webben!
 
Du som inte har möjlighet att närvara på stämman kan se delar av dagen i direktsänding på internet från ca 11.50. V i streamar frågestunden med Spiltans VD Per H Börjesson och ordförande Ulf Geijer (kommer också att finnas på Spiltans hemsida i nästa vecka).

Mellan kl 12.45-13.30 kan du följa presentationer av de tre nominerade till Sollos Pris och kl 14.45 tillkännages vinnaren!

Streamingen hittar du på följande adress: https://www.facebook.com/sollospris

Trevlig helg önskar
VD Per H Börjesson med medarbetare