Spiltans substansvärde 14 834 kr/aktie (-177 kr/aktie) inför handel 10-15 oktober
 
Nytt substansvärdet för Spiltanaktien inför oktoberhandeln på www.pepins.com är nu beräknat till 14 834 kr/ aktie. Vid senaste substansberäkningen den 11 september fastställdes substansvärdet till 15 011 kr/aktie och kursen sattes då till 11 000 kr/aktie (under mellantiden har ett antal aktier handlats till kursen 10 500 kr/aktie).

Vid handelstillfället i september beräknades substansvärdet till en kurs på Paradoxaktien på 145 kr/aktie jämfört med dagens beräkning till kursen 139,40 kr/aktie. Varje kronas förändring i Paradoxkursen påverkar Spiltans substansvärde med 73 kr per Spiltanaktie.

Se hela portföljen här
Följ gärna handeln på Pepins.com/Alternativa Listan

Handeln inleds på Pepins/Alternativa Listan på onsdag den 10 oktober och pågår till och med måndag den 15 oktober kl 16.00. Priset fastställs torsdagen den 11 oktober kl 17.00.
VDs kommentarer:
 
Bergvik Skog och Kuststaden Projektutveckling (+149 kr/ aktie)
I våras köpte Spiltan en aktiepost i Bergvik Skog som är ett av Sveriges största skogsbolag med en total areal på 2,3 miljoner hektar. Aktierna har redovisats under övriga onoterade bolag och vi har nu fått ett bud på bolaget vilket ökat Spiltans substansvärde.

Samtidigt har Kuststaden Projektutveckling avslutat ett framgångsrikt bostadsrättsprojekt i Visby och fått nya värden på bolagets fastigheter vilket ökat värdet på bolaget.
 
Ökat innehav i XMReality
Spiltan har också ökat aktieinnehavet i XMReality, noterat på First North, och blivit bolagets största ägare genom att köpa Almi Invests aktier i bolaget. Samtidigt genomför bolaget en riktad emission på 21 miljoner kronor som säkerställer bolagets kapitalbehov inför den fortsätta expansionen.

Läs gärna Pressmeddelande: Spiltans nya techsatsning: Augmented Reality-företaget XMReality
och dagens artikel om affären på di.se: Spiltans VD: Vi ska investera 380 miljoner i småbolag
Spiltans substansrapport 
 
I länken nedan finner du en sammanfattning av de viktigaste händelserna under året som gått samt senaste substansrapporten med VDs kommentarer enligt ovan. Ladda gärna ned och sprid till intresserade.