Nuläget: 45 case, varav 10 avslutade och 2 implementerade!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Just nu har vi fått in 45 case varav 10 är avslutade och 2 är redan implementerade.
 
Nu kan du hitta lediga rum i Outlook!
 
Lennart Larsson från socialtjänsten hade behov av ett enklare sätt att hitta lediga mötesrum. Idén var ungefär som kommunens bilbokningssystem. Det skulle spara både tid och synliggöra flera mötesrum.

Det visade sig efter viss omvärldsbevakning att det redan finns bra funktioner i Outlook, men att det är få som känner till dem.

Du som arbetar inom Sundsvalls kommun hittar instruktioner under fliken "Boka möten och rum Outlook 2016" på Inloggad - Outlook 
 
 
Från hästvård till behandling av bensår
 
Goda idéer finns överallt! Ibland kan en lösning i ett sammanhang vara en innovation i ett annat sammanhang.

En sjuksköterska vid Höörs kommun funderade på behandlingar av äldres bensår. Med ett intresse för hästsport kom idén att testa Biolight, en behandling för skadade hästar med infrarött ljus på äldres bensår. Idag används metoden med framgång.
 
 
Innovationsledning, programmet är igång
 
Amplify Innovation håller i Ideslussens program för innovationsledare och verksamhetsutvecklare. Vid den första träffen i mars deltog 25 medarbetare från Sundsvall, Timrå, Ånge och Härnösands kommuner, Region Västernorrland, Bizmaker och Bron innovation.

Teori varvades med arbete i verkliga case. Syftet med programmet är att skapa ett nätverk med kompetenser som har förmågor att ta idéer till verklighet med stöd av vedertagna metoder.

Arbetar du som verksamhetsutvecklare eller motsvarande? Då kan detta vara något för dig. Hör av dig så berättar vi mer. ideslussen@sundsvall.se
 
Kulturen är bättre än förmågan att genomföra
 
De som svarade på SKL:s enkät om kommunens innovationsförmåga sa att de kulturella förutsättningarna för innovation bedöms vara bättre än de organisatoriska förutsättningarna.

Det är framför allt brist på tid och resurser, mål och strategi samt systematik för förnyelse som bedöms som de största bristerna. Slutsatser från denna enkät stämmer väl med resultat från tidigare liknande genomförda enkäter.

Läs mer om  SKLs enkät under fliken: innovationsklimatet i Sundsvalls kommun
 
Glöm inte att anmäla dig till nyhetsbrevet! Det kan du göra här.