Hej!
 
Vårsäsongen går mot sitt slut och tiden har rusat i vanlig ordning. Nyss åkte »Missionärens« skådespelare Louise Löwenberg och Sofia Rönnegård i Riksteaterns turnébil på snöiga vägar runt om i landet och nu i skrivande stund slår syrenerna ut här i Stockholm. Solen lyser in genom kontorets öppna fönster, vi jobbar med verksamhetens sista aktiviteter innan sommarsemestern och planerar för en höst som rymmer bland annat research-start för nyproduktion och rekrytering av konstnärer till kommande verk!

Eftersom det här blir säsongens sista MHS nyhetsbrev vill vi passa på att önska alla en underbar sommar!
Missionären till Dansstationen i Malmö
 
Äntligen har det blivit Malmöpublikens tur att ta plats på väckelsemötet. »Missionären« gästspelar med tre föreställningar 7- 8 juni på Dansstationen under festivalen Stolt Scenkonst. Den första föreställningen följs av ett samtal mellan Maria Bergius, universitetspräst och MHS.

7 juni kl 12.00 | Dansstationen, Stolt Scenkonst - festival, Malmö *
7 juni kl 17.00 | Dansstationen, Stolt Scenkonst - festival, Malmö
8 juni kl 12.00 | Dansstationen, Stolt Scenkonst - festival, Malmö

* Samtal efter föreställningen

Mer information finns HÄR.
Rosa löften till Kortreist - festivalen i Inderøy
 
10-årsjubilerande solot »Rosa löften« med dansaren Marianne Kjærsund bjuder upp ännu en festivalpublik i Norge. Den 27 juni gästspelar föreställningen på Kortreist-festivalen i Inderøy. Den arrangeras av Dans i Trøndelag. Det blir dansband och stora känslor i sommarkvällen.

27 juni kl 19.30 | Inderøy Kulturhus, Kortreist-festival, Inderøy, Norge

Mer information finns HÄR.
Missionären till Norge
 
Mitt under Oslo Pride presenterar vi vår lesbiska väckelsehistoria med tre föreställningar på Scenehuset. Det blir »Missionärens« första internationella gästspel! Scenehuset är ett kyrkorum och tidigare bönehus som sedan 1990 fungerar som studio och scen.

27 juni kl 20.00 | Scenehuset, Oslo, Norge
28 juni kl 20.00 | Scenehuset, Oslo, Norge
29 juni kl 20.00 | Scenehuset, Oslo, Norge

Mer information finns HÄR.

I samband med Missionärens spelperiod i Oslo blir det också tillfälle till samtal med MHS och danskonstnär Ann-Christin Kongsness om det queerfeministiska perspektivet MHS arbetar med, och speciellt med fokus på »Missionären«. Samtalet ingår som ett bonussamtal i den samtalsserie »Skeiv Dansekunst« (Queer Danskonst) som arrangeras av Kongsness i samarbete med Marte Reithaug Sterud under Oslo Pride 2018. Mer info om tid och plats kommer! Håll utkik på MHS hemsida, Facebook och Instagram.
Missionären i Sofia Kyrka i Stockholm
 
Det är otroligt roligt att »Missionären« intar Sofia Kyrka igen. Förra gången var i november 2016 när föreställningen var inne på sin första säsong. Denna gång presenteras »Missionären« i samband med Regnbågsmässan 2 augusti under Stockholm Pride.

2 augusti kl 17.00 | Sofia Kyrka, Stockholm
2 augusti kl 20.00 | Sofia Kyrka, Stockholm

Regnbågsmässan kl 18.30 | Präst Adrienne Riddez

Mer information finns inom kort på Regnbågsmässans FB sida HÄR.
Workshop i Stockholm
 
MHS letar medverkande till kommande produktioner och bjuder in till workshops i Skeppsholmsstudion i Stockholm 22 - 23 september. Workshopen riktar sig till professionellt yrkesverksamma scenkonstnärer. Anmälningsstart och mer detaljerad information kommer i slutet av augusti.
Producent Anne Koutonen
 
Det är hög tid att presentera Anne Koutonen, producent hos MHS sedan 2013! Tillsammans med MHS utgör Koutonen verksamhetens nav och tillsammans driver dom det dagliga arbetet.

Koutonen har arbetat som producent med Stockholm som bas sedan fem år tillbaka. Hon har arbetat på Nordberg Movement med koreograferna Björn Säfsten, scenkonstkompaniet Shake it Collaborations och Örjan Andersson/Andersson Dance. Tidigare har Koutonen varit verksam i Finland som frilansande producent, dansare och koreograf. Hon har magisterutbildning från Teaterhögskolan i Helsingfors.
Klimatsmart scenkonst
MHS är engagerad i miljöfrågor och arbetar för att hela verksamheten ska ta ett genomgripande klimatansvar. MHS utvecklar metoder för hur en kan tänka och producera klimatsmart scenkonst och i höst kommer vi ge handfasta tips hur en konstnärlig verksamhet kan agera för att bli mer klimatsmart.
Malin Hellkvist Sellén
 
Malin Hellkvist Sellén/MHS arbetar som koreograf med bas i Stockholm. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och processerna startar nästan alltid i behovet av ett samtal med sig själv, de medverkande, en samtida danskontext, historien och publiken men framförallt med allmänheten. Med sitt arbete omformulerar MHS gränserna för vad som är möjligt och monterar ner trösklarna till koreografins rum. Bland MHS tidigare verk kan nämnas »Parveln« (2017), »Missionären« (2016), »Jag minns dig som du var då« (2014), »Rosa löften« (2008) och »Bättre folk« (2006).

MHS verksamhet stöds av Kulturrådet, Stockholms Stad & Konstnärsnämnden.
 
Följ MHS på Instagram.

Foto: Sofia Runarsdotter
På fotot: Malin Hellkvist Sellén och Anne Koutonen