Bilder, Byggvarudeklaration, Nordbygg
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
BILDER, BILDER, BILDER!

Som de flesta sett så har alltså valideringen för det krav vi haft sedan länge kommit igång. Kravet på att bilderna ska vara 1181 pixlar på en ledd (höjd eller bredd) och ha upplösning 300 ppi är alltså inte nytt. Det är bara det att vi inte haft någon validering på det tidigare.

Eftersom väldigt många bilder i och med valideringen har gått från OK till att inte vara OK så har vi gjort en körning där vi skalat om bilderna till rätt storlek och sedan lagt tillbaka dem.

De bilder som redan innan hade för låg kvalitet har vi inte gjort en körning på eftersom kvaliten på bilderna är för dålig.
 
BOKADE MÖTEN PÅ NORDBYGG

Under Nordbygg kunde man boka möten för en snabb genomgång av sitt sortiment i RSK-databasen. Ett snabbt och enkelt sätt att "ta tempen" på sitt innehav. Och väldigt trevligt för oss att få träffa våra användare.

Samtidigt är det bra att ta en sådan snabbgenomgång, för många upptäckte att det inte var så mycket de behövde göra för att hamna i den gröna cirken "Mellan".
 
SEMINARIE OM iBVD PÅ NORDBYGG

Hans Karlsson, VD VVS-Information och Sverker Skoglund, VD Sveriges Elgrossister höll ett gemensamt seminarie om iBVD på Nordbyggscenen där de pratade om byggvarudeklaration för installationsprodukter, iBVD, och hur man genom branschdatabaserna (RSK-databasen och E-nummerbanken) på ett bra sätt kan ge marknaden information om produkters innehåll- och miljöpåverkan.
 
eBVD, iBVD och Byggvarubedömningen

Ett samverkansprojekt startas nu upp för att skapa förutsättningar för sömnlösa gränssnitt och en utveckling av det framtida digitala eBVD-formatet.

Att medverkande företag i RSK-databasen kan fortsätta använda RSK-databasen, som källa för produktinformation och de verktyg vi erbjuder, samtidigt som vi enas om ett gemensamt utdataformat där den som efterfrågar också kan hämta sin unika eBVD-deklaration ur eBVD-systemet är ett steg i rätt riktning, tycker vi.

Samarbetet med Byggvarubedömningen fortsätter där man med iBVD som underlag och en digital överföring från RSK-databasen får flera fördelar, bland annat att det finns med utförliga kopplingar till beställningsbara artikelidentiteter och genom att en gemensam ämneslista används också minskar det manuella arbetet. Under kontrollerade former körs nu de första pilotfallen i skarpt läge innan funktionen blir tillgänglig för alla i RSK-databasen.