Light the WAY!
 
WAY heter vår senaste armatur inom väg- och gatubelysning ritad av danska AART designers. De enkla moderna linjerna bildar en klassisk form anpassad för skandinavisk arkitektur. Extra mycket utveckling har lagts på den unika avbländningsringen som kombinerar både estetik och funktion.  Förutom att reducera bländningen blir WAY en markering och ledstjärna för stadens invånare och trafikanter. WAY visar vägen!
 
Flexibilitet - WAY monteras antingen på vajer som linspänd eller på stolpe/arm. Med hjälp av olika linser kan vi optimera ljusbilden beroende på krav, önskemål eller vägtyp. Drivern är programmerbar för rätt ljusmängd och eventuell nattsänkning. Mer information och produktblad hittar ni på vår hemsida.


www.foxbelysning.se/way
I samband med utvecklingsarbetet gjordes en provbelysning i Århus i Danmark där WAY hänges upp på vajer för första gången. Avblädningsringens matterade kant är diffuserande och bidrar till optisk vägledning utan att blända och med minimal ljusförorening.
 
RENO Elements, multifunktion i ny form
 
Belysning, högtalare, kamera, informationsdisplay, Wi-Fi och elförsörjning. Allt i samma stolpe. Nya Reno Elements från Hess är skapad för den moderna staden. Hess har länge varit världsledande på multifunktion med cylindriska City Elements och nu kommer samma smarta teknik, i ny form. Reno är tillverkad i extruderad aluminium i ett stycke och den rektangulära formen bildar en diskret och elegant armatur. 
 
Landskapsarkitekturdagen 2018 i Alnarp
 
Nu är det återigen dags för Landskapsarkitekturdagen som 2018 arrangeras fredag den 20 april på Sveriges Lantbruksuniversitet SLU i Alnarp.

Årets tema är DIVIDE CROSS & CONNECT

En framträdande del i formningen av samhällen har varit uppförandet
och fastställandet av gränser. Genom att sätta gränser tolkar vi och skapar oss en uppfattning om världen. Gränsen är också en plats. Rum som särskiljer oss, där vi möts och som binder oss samman.


Fox Belysning är på plats och hjälper till att informera om belysning både vad gäller teknik och ljus.

Mer information hittar ni på Larkdagens egna facebooksida:

https://www.facebook.com/landskapsarkitekturdagen/