Nyhetsbrev 4 Projekt Domkyrkoberget
Nyhetsbrev 4
 
 
Visionen - en mötesplats
 
Domkyrkoberget blir ännu mer än idag en plats för gemenskap och kultur, för lek och gudstjänst, för måltid och lärande. En mötesplats för människor, kyrka och samhälle. Det är också en del av varför Domkyrkoförsamlingen gör det här tillsammans med flera andra aktörer; Europaskolan, Kungliga biblioteket, Statens fastighetsverk, Strängnäs stift och Strängnäs kommun.

Här är några exempel på aktiviteter i och omkring domkyrkan under våren:

14 april, kl. 16 - Songs of Farwell med vokalensemblen"Cantores Amicitiae", England
15 april, kl. 14 - Änglamysteriet, en upptäcktsvandring för stora och små
19 maj - Under Kulturdagen i Strängnäs händer flera aktiviteter i domkyrkan
31 maj, kl. 17.30 - "Demokrati och demokratins utveckling" med Jan Eliasson, arrangör Gustav Vasa föreningen
6 - 16 juni - Nya Vasaspelet, utanför domkyrkan
 
Snart vet vi.... 27 april
 
Senast den 27 april kommer vi att meddela vilka fem som går vidare till steg 2 i arkitektstävlingen och får möjlighet att utveckla sina förslag. Så snart det är möjligt kommer vi också att skicka ut ett nytt nyhetsbrev med mer information om vad som händer närmast i projektet. Samtidigt kommer vi att skicka ut ett pressmeddelande och lägga ut informationen på församlingens webbplats.

Du inbjuds till ett öppet informationsmöte i domkyrkan där du har möjlighet att få veta mer och ställa frågor till projektledare Marie Rydén Davoust och domprost Christofer Lundgren. Då kommer även de fem förslag som juryn valt ut att finnas utställda.

Välkommen till domkyrkan 27 april kl 18.00.
 
De fem förslagen som går vidare till steg 2 kommer att ställas ut i domkyrkan tillsammans med kort information om vad som händer här näst.
 
27 april till 31maj
 

Domkyrkan är i regel öppen alla dagar kl. 10 - 16