Nu finns kvartalsrapport 1 för 2018 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
April 2018
 
Kvartalsrapport 1, 2018
Emilie Taube och Erik Brändström på
Morningstar Awards i mars 2018.
Bolagsfokus i utmanande omvärld
Ekonomiskt självförtroende. Vi lever i en omvärld med ett konstant flöde av nyheter – ett informationsbrus det är lätt att fångas av och dras med i – just nu är ”bruset” övervägande negativt och media tävlar om att beskriva verkligheten i dystra toner. På Spiltan Fonder tar vi självklart intryck av marknadsstämningar men har sedan start 2002 valt att och kommer fortsatt att fokusera på det som vi kan påverka själva – dvs att välja rätt bolag att investera i. Det har visat sig vara en framgångsrik strategi. Som fondsparare är det på samma sätt lika viktigt att fokusera på det man själv kan påverka - dvs att välja fonder utifrån sin egen riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Så givet att man har gjort ett välgrundat och medvetet val av bolag/fond att investera/spara i är det centralt att helt enkelt våga lita på det beslut man har tagit. Speciellt när det är stökigt i vår omvärld. Det kallar vi på Spiltan Fonder att ha ekonomiskt självförtroende.

Vi har fonder i flera olika riskklasser, såväl ränte- som aktiefonder. Tänk också på att du kan kombinera våra fonder för att bygga din egen fondportfölj utifrån vilken risk du vill ta i ditt sparande. Enkelt är effektivt. Sunt förnuft och ekonomiskt självförtroende räcker långt.

Nya utmärkelser
Nordens största privatekonomiska magasin Privata Affärer har återigen utsett Spiltan Fonder till Årets Fondbolag och Spiltan Aktiefond Dalarna till Årets Småbolagsfond. Dessutom har Privata Affärers läsare röstat fram Spiltan Aktiefond Investmentbolag till ”Läsarnas Favorit”. Spiltan Aktiefond Stabil erhöll därutöver Morningstarutmärkelsen "Best Swedish Large Cap Equity". Utmärkelserna är för oss konkreta kvitton på att vårt hårda arbete gör skillnad. Det är ett stort erkännande att fondbolaget lyfts fram liksom enskilda fonder. Givetvis är alla utmärkelser glädjande men vi slår oss inte till ro. Istället sporrar förtroendet oss i vårt fortsatta arbete för att skapa god avkastning åt alla våra andelsägare.

Framgångsrik och prisbelönt förvaltning i 15 år
Träffa oss på vår Sverigeturné. Vi reser mycket och medverkar vid flertalet sparmässor och håller många egna sparträffar runt om i Sverige. Håll utkik på vår hemsida under Kalendarium så vet du när vi har en sparträff nära dig.

Avslutningsvis vill vi tacka för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på telefon: 08 - 545 813 40eller e-post: fonder@spiltan.se.

Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!

Med vänliga hälsningar och en önskan om en solig vår,
Spiltan Fonder


 

Utmärkelser under 2017: Privata Affärer utsåg Spiltan Fonder till Årets fondbolag, Spiltan Aktiefond Dalarna till Årets småbolagsfond och Spiltan Aktiefond Investmentbolag till Läsarnas favorit. Dessutom utsågs Spiltan Aktiefond Stabil till Bästa Sverigefond (Large Cap) på Morningstar Awards.
 
Kvartalsrapport 1, 2018
 
Nedan kan du läsa fondernas rapporter för kvartal 1, 2018. Klicka på respektive fond för att få öppna rapporten. På vår hemsida www.spiltanfonder.se kan du även läsa mer om vår investeringsfilosofi, hur vi ser på ansvarsfulla investeringar och hur du kan välja våra fonder i ditt PPM-sparande. Där finns även aktuella nyheter, blanketter mm. På hemsidan kan du även kan logga in och se ditt sparande!
Aktivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
En fokuserad Sverigefond

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt

Spiltan Aktiefond Dalarna:
Närinvesterat är klokt
Passivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
Ett smart alternativ till index

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond

Aktivt förvaltade räntefonder:
Spiltan Högräntefond:
En flexibel räntefond

Spiltan Räntefond Sverige:
En modern korträntefond
 
 
Träffa oss på vår Sverigeturné!

Vi reser mycket och deltar vid många sparmässor och fondkvällar runt om i Sverige. Nedan ser du hittills inbokade datum. Kika även gärna i vårt Kalendarium på vår hemsida då det dyker upp nya datum kontiunerligt.

Kommande evenemang:
DatumOrtAktör
11 aprilUppsalaAktiespararna Stora Fondkvällen
12 aprilGävleAktiespararna Stora Fondkvällen
3 majJönköpingPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
14 majMalmöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna meddela oss på telefon 08-545 813 40
eller e-post: fonder@spiltan.se.
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.