De senaste publikationerna, författningarna, remisserna, yttrandena och filmerna 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Publicerat av Boverket
 
Mars 2018
Nya publikationer
 
Allmännyttan 2016–2017 – kort uppföljning
Boverket har under 2017 haft i uppdrag att genomföra en utvärdering av tillämpningen av lagen om allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag. Utvärderingen avlämnades i november 2017 och denna rapport avser endast att komplettera den rapporten.

Värdeöverföringar från allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag för räkenskapsåret 2016
Rapporten innehåller en sammanställning och redogörelse för de allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolagens värdeöverföringar för räkenskapsåret 2016.

Kostnadsoptimala nivåer för krav på byggnaders energiprestanda
Boverket fick i regleringsbrevet för 2018 i uppdrag av att beräkna kostnadsoptimala nivåer för krav på byggnaders energiprestanda. I denna rapport redovisas resultatet av beräkningarna, de indata och antaganden som har använts samt en jämförelse med gällande minimikrav.

Årsredovisning 2017
I årsredovisningen redovisar Boverket sitt arbete under 2017. I delarna "Generaldirektören har ordet" och ”Året som gick – axplock från 2017” finns en överblick över året som gick och olika typer av händelser.
 
Nya och ändrade författningar
 
 
Boverkets remisser
 
 
Boverkets yttranden över andras remisser
 
 
Boverkets filmer
 
Klicka på bilden för att se filmen!
Bidrag för grönare städer
 
Nu finns ett nytt statligt bidrag för grönare städer. Bidraget kan sökas av kommuner för åtgärder som ökar eller utvecklar stadsgrönska och ekosystemtjänster i urbana miljöer. Exempel på stadsgrönska är naturmark, parker, planteringar, stränder, våtmarker och dagvattenanläggningar. Läs mer på www.boverket.se/gronarestader
Klicka på bilden för att se filmen!
Över gränsen
 
Utbildningsfilmen är framtagen av Boverket och Lantmäteriet för att visa problem som kan uppstå tidigt i planprocessen.
Filmen visar på vilka konsekvenser det kan få om man inte tar vara på och för samman kompetenserna som planerare och lantmätare har. Filmen riktar sig till yrkesverksamma men kan ses med behållning av alla som är intresserade av planeringsfrågor och byggande.
 
Om nyhetsbrevet
I nyhetsbrevet Publicerat av Boverket ser du publikationer, ändrade författningar, Boverkets remisser, yttranden över andras remisser och filmer som Boverket har publicerat under den senaste månaden. Nyhetsbrevet kommer ut i början av varje månad.
 
På gång
 
I Kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om detta nyhetsbrev!
Skicka vidare
Nyheter
 
Här hittar du Boverkets senaste nyheter.
Nyheter