VAR MED OCH FIRA MED OSS DEN 15 SEPTEMBER!
 
För tionde gången öppnar anmälan till Kretsloppet i Borås. Ett stadslopp som i år bjuder på en jubileumsfest där de viktigaste ingredienserna är löparna, publiken och engagerade företag. 
Även om det kan kännas avlägset nu, vet vi med säkerhet att Stora Torget kommer sjuda av liv den 15 september. Utmed banorna kommer både löpare och publik bjudas på underhållning som höjer feststämningen och ger löparna energi hela vägen in i mål. 
Smygstarta festen redan nu med att anmäla dig och familjen, eller bilda lag med kollegorna. Väl anmäld blir det både enklare och roligare att hitta motivationen till att springa/gå våren till mötes. Behöver du ytterligare draghjälp är våra träningskvällar ett säkert kort för att komma väl förberedd till festen den 15 september. 

Välkommna till årets Kretslopp, nu kör vi!
 
 
 
 
 
BANSTRÄCKNINGAR
 
Efter succén 2017 med nya milen är 10-kilometersbanan precis som förra året.
Nytt för i år är bansträckningen för 5 km och 2 km.

Se alla banor
 
 
 
 
ANMÄL DIG SENAST 30 JUNI!
 
– Vinn en iPhone 8, Beats X och Apple Watch Series 3

En tävlande i respektive herr- och damklass (5/10 km löpning eller 5 km stavgång/gång)
har nu chansen att vinna varsitt träningspaket från Apple, värde 13 489 kr. Du som anmält dig senast 30 juni är automatiskt med i tävlingen. Vinnarna presenteras den 4 juli på Kretsloppets hemsida samt senare i Macforums digitala kanaler.

Läs mer
 
 
DEN 26 APRIL DRAR VI I GÅNG TRÄNINGSKVÄLLARNA!
 
Tolv torsdagar under våren och sommaren bjuder Kretsloppet i samarbete med SOK Knallen på träningspass med erfarna löparinstruktörer. Alla är välkomna och kan delta, oavsett om du är nybörjare eller van löpare.
SOK Knallen håller i passen som är uppbyggda på uppvärmning, löpteknik, styrka och rörlighet.
Vi kommer att lotta ut fina priser i samband med träningspassen så bara det är en anledning till att komma och prova.

Vi drar igång torsdag 26 april, samling Ryahallens Cafeteria kl 18.00. Passet håller på till ca 19.15.
Tre nivåer: Lätt, medel och tuff

Mer om Träningskvällarna
 
 
 
 
 
TIPS FÖR ATT KOMMA IGÅNG!
 
Våren är snart här och du kanske är sugen på att komma igång med löpningen? Här kommer fem snabba tips!
 1. Inled lugnt – Även om du hållit igång med till exempel skidåkning och spinning under vintern så är dina löpmuskler ovana. Spring korta och lugna turer på 20-30 minuter och träna inte oftare än varannan dag första veckorna.
   
 2. Hitta en grupp – Träning blir för de flesta roligare tillsammans. Leta reda på någon kompis, granne eller släktning du kan springa med. Eller varför inte hänga på Kretsloppets löpträning på torsdagar som startar 26 april!
   
 3. Anmäl dig till ett lopp – Ett säkert kort för att höja motivationen är att anmäla sig till ett lopp. Vi är minst sagt part i målet, men självklart tycker vi att du ska vara med på folkfesten Kretsloppet 15 september!
   
 4. Spring på mjukt underlag – Träna mestadels på mjukt underlag, som stig och grusväg, även om du tränar mot ett lopp på asfalt. På så sätt minskar du skaderisken.
   
 5. Våga höj pulsen – Intervallträning är inte något som enbart är för eliten och elitmotionärer. Det är för alla som tränar regelbundet. Spring gärna backintervaller i början istället för att springa fort i flack terräng, för att göra träningen mer skonsam.

Lycka till med träningen!
Erik Wickström
 
 
 
 
 
 
 
FÖLJ KRETSLOPPET
 
Facebook: facebook.com/kretsloppetiboras
Instagram: @kretsloppet #kretsloppet