Vackert brun med nytt kosttillskott
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Tillskottet som gör dig snabbt brun och skyddar mot solens strålar
I mer än 15 år har nöjda kvinnor fått bättre hy av att använda den populära hudvårdsserien Jabushe, som har både gott renommé och en erkänt bra klinisk dokumentation. Nu har Jabushe-familjen fått tillökning, men i form av ett kosttillskott som förbereder huden att få en snabb, djup och jämn brun ton när solen tittar fram. Jabushe Sun innehåller mikroalgen Dunaliella Salina, som är vår rikaste källa till naturligt betakaroten. Det tillsatta svartpepparextraktet Bioperine ökar upptaget av betakaroten med hela 60 procent. Den effekten har inget annat preparat på svenska marknaden.
Varför naturligt betakaroten?
Betakaroten förknippar de flesta med morötter. Och den som ätit mycket morötter under en tid har förmodligen fått en något mörkare ton på huden. Betakaroten har i sig själv en lätt brunaktig ton och när den lagras in i hudens fettlager blir huden mörkare. Betakaroten i sin tur omvandlas till A-vitamin i kroppen, men bara så mycket som vi behöver. Det betyder att du inte behöver vara rädd att överdosera betakaroten. Och det är bra att känna till eftersom för stort intag av vitamin A inte är bra. Till exempel motverkar en för hög dosering av A-vitamin effekten av D-vitamin. Betakaroten tillhör en stor grupp fettlösliga ämnen som kallas för karotenoider som är det pigment som ger färg till frukt och grönsaker. Betakaroten har fler funktioner i kroppen. Till exempel hjälper det kroppens hudceller att producera melanin, som skyddar huden mot solen. Betakarotenet i Jabushe Sun kommer från mikroalgen Dunaliella Salina, vilket är den rikaste källan till naturligt betakaroten som vetenskapen känner till. Kosttillskott innehåller antingen syntetiskt eller naturligt betakaroten. Den naturliga formen, som den i mikroalgen Dunaliella Salina, ger ett bättre antioxidantskydd och upptag. Ett kosttillskott med naturligt betakaroten skyddar också huden från att du bränner dig samtidigt som de ger huden en jämn, gyllenbrun ton. Betakaroten främjar hudens pigmentering och bidrar på så sätt till en snabbare och bättre solbrun färg.
Börja med tillskottet några veckor innan solsemestern
Studier har visat att tillskott med naturliga karotenoider (betakaroten) kan skydda huden mot UVA- och UVB-orsakad hudirritation, det vill säga mot soleksem men också mot solsveda. Det tar några veckor för huden att förnya sig så ett gott råd är att börja med kosttillskottet i god tid innan sommaren eller när du planerar att åka på solsemester. Tänk på att ett kosttillskott inte skyddar huden lika bra som en solkräm. Jabushe Sun förbereder framförallt din kropp så att solbrännan blir jämnare och djupare. Det gör också att du tål solen bättre, och därmed minskar risken för att bränna dig. Med en optimal tillförsel av antioxidanter i huden ökar försvaret mot UV-strålarna och stödjer hudens hälsa och utseende. Kanske känner du till de studier som gjordes för drygt tio år sedan som visade ett samband mellan intag av betakaroten och ökad risk för cancer hos rökare? Dessa studier gäller enbart det syntetiska betakarotenet. När forskarna undersökte intaget av antioxidanter i samband med strålbehandling hos cancerpatienter visade det sig att risken för återfall ökade. Men faran ökade enbart bland de cancerpatienter som rökte under själva strålningsbehandlingen, inte om de rökte före eller efter behandlingen. Det finns inga studier som visar på något sådant samband mellan naturligt betakaroten och cancer.
Tyrosin minskar risken
att bränna sig ute i solen

För drygt 50 år sedan kom den amerikanska läkaren John Myers på ett naturligt sätt att förlänga tiden man kan spendera i solen utan att bränna sig. När huden exponeras för sol produceras ännu mer av ämnet melanin, och melanin i sin tur producerar aminosyran tyrosin. Tar du ett tillskott som Jabushe Sun, som innehåller tyrosin, kan det hjälpa kroppen att producera melanin vilket gör att risken att bränna sig minskar samtidigt som du får en brunare och djupare ton. En del näringsämnen som C-vitamin och koppar bidrar till omvandlingen av tyrosin till melanin. Jabushe Sun är den enda solprodukt i Sverige som innehåller tyrosin. Tyrosin är en så kallad icke-essentiell aminosyra som är en av byggstenarna i proteiner och som bildas ur aminosyran fenylalanin. Hud- och hårpigmentet melanin härstammar ur tyrosin.
 
Det här finns i Jabushe Sun®
.. Betakaroten som främjar hudens pigmentering och bidrar på till en bättre solbrun färg.
... C-vitamin som ger lyster och utjämnar både huden och hudtonen. C-vitamin kan förbättra kollagenets uppbyggande och hjälper huden att dra ihop sig. C-vitamin skyddar huden mot pigmentförändringar och solskador samt hämmar de fria radikalerna som orsakar rynkor och slapp hud.
... Zink som är bra för cellförnyelsen och sårläkning.
... Tyrosin som hjälper kroppen att producera melanin, vilket gör hudfärgen brunare.
... Koppar hjälper huden att utveckla kollagen och elastin vilket gör huden starkare.
... Svartpepparextraktet, bioperine® som är patenterat och innehåller 95 procent piperin som är ett bioaktiv ämne som ökar upptaget av betakaroten i kroppen med hela 60 procent. Kosttillskottet är veganskt samt gluten- och laktosfritt. Tänk på att Jabushe Sun inte ersätter en solkräm. Bästa solbrännan och skyddet får du av kombination kosttillskott och solkräm.