Månadsbrev februari
 
Då är sportlovet över för denna gång och vi går tillbaka till vanliga verksamheten igen!
Vad har hänt?
 
Kungens Kanna och Drottningens Pris avgjordes som vanligt under sportlovet. De som var på plats fick se fantastisk tennis från de unga gästerna på plats. KLTK hade flera spelare som fick möjlighet att medverka i kval- och huvudtävlingen och vi höll traditionen i liv att minst en KLTK-junior vinner minst en match i huvudtävlingen varje år sedan tävlingen blev en Tennis Europe-tävling..

I samband med Kungens Kanna så höll Svenska Tennisförbundet en tränarkonferens på KLTK för svenska tränare. Magnus Norman samt Davis Cup-kaptenen Johan Hedsberg var på plats och delade med sig av sina erfarenheter. Aftab Baig och undertecknad presenterade även KLTK:s verksamhet samt tänk kring spelarutbildning till de svenska coacherna.

Våra extra-aktiviteter med Fredagsspel, Lördagsspel, Klubbmatcher och Juniorligan har fått en härlig start med många deltagare. Vi tror väldigt mycket på att spelarna utöver sina träningstimmar får möjlighet att spela egen tennis utan vuxen styrning på banan.
Vad kommer att hända?
 
Coacherna René och Jocke kommer åka till vår vänklubb i Åbo med ett gäng juniorer för träningsläger.

För tävlingsjuniorerna är det Regionsmästerskapen i Danderyd som gäller och i slutet på månaden inleds JSM i Göteborg. För 18-åringarna är det lagmatcher mot GLTK för tjejerna medan killarna ställs mot SALK.
Bra att veta
 
Larm-rapporter kring barn och ungdomars fysiska aktivitets-nivå i Sverige har dykt upp senaste tiden. Två av tre barn rör på sig för lite och barnen rör sig som minst den tiden de spenderar med sina familjer. Då fysisk aktivitet är viktigt både för hälsa samt för inlärandet av teoretiska ämnen så vill vi bara tipsa om att vara aktiva under helgerna. Spela tennis och pingis på KLTK, åk skidor på Gärdet eller ha snöbollskrig.

För er som spelar med era barn, var noga med att syftet med timmarna är fysisk aktivitet och glädje. Timmen ska vara rolig och svettig. Om timmen är rolig så vill barnen spela mer. Om man däremot som förälder tar coach-rollen och ska ”lära barnet” spela tennis så är risken stor att glädjen försvinner. Det finns ingenting som är viktigare än barnens hälsa och glädje.

Tennishälsningar
Magnus Ennerberg