De senaste publikationerna, författningarna, remisserna, yttrandena och filmerna. 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Publicerat av Boverket
 
Februari 2018
Nya publikationer
 
EU och bostadspolitiken 2017
Vi har ett intensivt år framför oss på EU-nivå. En mängd pågående initiativ ska föras i hamn, samtidigt som förutsättningarna för EU:s framtida samarbete debatteras. Det framgår av Boverkets årliga rapport om EU-samarbetet ur ett bostadspolitiskt perspektiv.
 
Tillsynsvägledning avseende översvämningsrisker
Boverket har haft i uppdrag av regeringen att utveckla tillsynsvägledning avseende risken för översvämning. Syftet med uppdraget har varit att tillsynsvägledningen ska skapa förutsättningarna för att ny bebyggelse blir långsiktigt hållbar och att länsstyrelsernas tillsyn är samordnad och förutsebar.

Hållbart byggande med minskad klimatpåverkan
Boverket har lämnat förslag på åtgärder för att inom ramen för byggprocessen styra mot ett mer hållbart byggande med nyttjande av hållbara material. Syftet är att åstadkomma minskad klimatpåverkan.

Genomförandet av Handlingsplan för jämställdhetsintegrering på Boverket 2015-2018‎ 
Boverket är en av flera myndigheter som deltar i regeringens utvecklingsprogram för jämställdhetsintegrering i myndigheter. I denna rapport redovisas resultatet för 2015–2017 av utvecklingsarbetet utifrån handlingsplanen som består av fyra effektmål med tillhörande aktiviteter.

Planeringsunderlag för fysisk planering avseende klimatfrågor‎ 
Fokus i denna rapport ligger på en övergripande analys av tillgången till relevanta planeringsunderlag för att arbeta med klimatanpassning och minskad klimatpåverkan i den kommunala fysiska planeringen.

Boverkets PBL Kompetens 2017
Boverket har fått i uppdrag att genomföra kompetensinsatser för att främja en mer enhetlig och effektiv tillämpning av PBL. Kompetensinsatserna ska pågå under perioden 2017-2020. Boverket ska varje år lämna delrapporter till Regeringskansliet om hur uppdraget fortskrider.
 
Nya och ändrade författningar
 
Inga författningar publicerades under februari 2018.
 
Boverkets remisser
 
Synpunkter på remissen lämnas senast den 28 februari 2018.
 
Boverkets förslag till ändring i verkets föreskrifter och allmänna råd (2011:10) om tillämpningen av europeiska konstruktionsregler (eurokoder)
Synpunkter på remissen lämnas senast den 30 april 2018.
 
Boverkets yttranden över andras remisser
 
 
Boverkets filmer
 
Klicka på bilden för att se filmen!
Rätt, snabbt och snyggt
 
Om bostäder med tidsbegränsade bygglov.
Boverket har tagit fram en kort inspirationsfilm om bostäder med tidsbegränsade bygglov. I filmen ges bland annat svar på var dessa bostäder kan byggas och när kraven för tidsbegränsade bygglov för bostäder uppfylls.
Klicka på bilden för att se filmen!
Behov av bostadsbyggande 2017–2025
 
Boverkets expert Hans-Åke Palmgren förklarar behovet av bostadsbyggande under åren 2017–2025.

Läs mer på Boverkets webbplats
 
Om nyhetsbrevet
I nyhetsbrevet Publicerat av Boverket ser du publikationer, ändrade författningar, Boverkets remisser, yttranden över andras remisser och filmer som Boverket har publicerat under den senaste månaden. Nyhetsbrevet kommer ut i början av varje månad.
 
På gång
 
I Kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om detta nyhetsbrev!
Skicka vidare
Nyheter
 
Här hittar du Boverkets senaste nyheter.
Nyheter