Aktuellt i Idéslussen nummer 3, mars 2018
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Läs mer om Good Tech Hack på facebook.
Good Tech Hack i Sundsvall
 
Under 24 intensiva, spännande och roliga timmar fredag till lördag, blev Norrlands största hackathon äntligen verklighet. Sundsvalls kommun gav pris till bästa studentlag som utvecklat Svinnbra, en app för att minska svinnet från butiker. Laget bestod av civilingenjörsstudenter inom datateknik och industriell ekonomi vid Mittuniversitetet.

Lag DMU, utvecklingsenheten på MittMedia vann priset Bästa koncept och tog även hem titeln som Good Tech Hack-vinnare 2018! Deras koncept Expose Bot är en fantastisk lösning för att motverka näthat som är ett växande samhällsproblem. Ett megastort GRATTIS till alla vinnare och arrangörer under ledning av Bron Innovation.
Sara, Marcus och Birgitta presenterade sin idé för IFOs verksamhetschef Eva Rönnbäck.
Idéworkshop hos IFO
 
Före jul jobbade Idéslussen med medarbetare från Individ- och familjeomsorgen (IFO) i en Idéverkstad. Idéer om nya arbetssätt paketerades och i januari var det dags för nästa steg – att presentera idéerna för IFOs ledningsgrupp.

 - Att få framföra våra idéer på ett seriöst sätt till ledningen är jättebra. Jag tror att många av oss anställda kan bidra, utifrån vår kunskap om det dagliga jobbet, säger Birgitta Mohren, som presenterade nya tankar om bland annat en kompetenstrappa, tillsammans med kollegorna Sara Grubb och Marcus Haglund.
Eleonore och Anna från Trelleborg.
En dag med Trelleborg
 
Trelleborgs kommun har satt ökad självförsörjning hos sina sökande som mål, vilket inneburit att de arbetar helt annorlunda idag med till exempel  försörjningsstöd och ensamkommande barn.

Över 100 deltagare fick ta del av syn- och arbetssätt med Anna Blagojevic och Eleonore Schlyter från Trelleborg. Det var en mycket lärorik dag på initiativ från två av Idéslussens idébärare, Sara Junkka och Nuria Valiulina från socialtjänsten.
Kristina Nordin, Anna Ericsson och Ingela Henningsson har jobbat fram en lösning för ökad trygghet vid hembesök.
Nya idéer som skapar mervärde
 
Fyra grupper i Sundsvalls kommuns utbildning Chefsförsörjningsprogrammet har presenterat sina idéer för Idéslussens panel. Idéerna handlade om ökad trygghet för Socialtjänstens medarbetare, rörelseglädje i skolan, en förenklad vardag för småbarnsföräldrar och ökad integration av utlandsfödda kvinnor.

 - Jag är imponerad av gruppernas genomarbetade presentationer och koncept. Här finns riktiga guldkorn och jag hoppas att de fortsätter jobba med idéerna så att de kan testas i verkligheten, säger Regina Dumaz, paneldeltagare och affärsrådgivare på Bizmaker.
Projektet ”Idésluss Sundsvallsregionen” ägs av Sundsvalls kommun och genomförs i samarbete med ovan finansiärer och samarbetspartners under 2017-2020. Övergripande mål är att bidra till en positiv förändringskultur och ett systematiskt arbetssätt för att ta tillvara på idéer och kunskap från medarbetare och därmed öka kommunens innovationsförmåga. Idéslussen utvecklar, testar och utvärderar idéer kreativt och systematiskt, för att ge mer nytta och värde för dem vi är till för, nu och i framtiden.
 

Aktuellt i idéslussen vänder sig till dig som är intresserad av förnyelse och medarbetardriven innovation. Registrera dig som prenumerant för att hålla dig uppdaterad och sprid gärna i dina sociala nätverk.