Digitalisering i all ära, men glöm inte den personliga kontakten!
 
Den snabba digitaliseringen är spännande men kanske även lite skrämmande. Köpmönster och sättet vi handlar våra varor på förändras i rasande takt. Vi gör så gott som alla bankärenden via nätet, vi köper våra kläder online utan att prova dem först och vi beställer våra matkassar på nätet. Allt skräddarsytt efter våra personliga preferenser och behov.
 
Det här ställer krav på tillgänglighet i alla kommunikationskanaler. Det personliga mötet har ersatts av samtal och annan form av kommunikation via telefon, mail och chatt. Vi på Kalix Tele24 följer naturligtvis denna utveckling med stort intresse för att vara rustade att stötta våra kunder med professionell service när de egna resurserna inte räcker till.
 
Vi gjorde nyligen en enkät bland svenskar med hjälp av Kantar Sifo, där vi frågade om erfarenheter av och förväntningar på service inom e-handel. Personligen blev jag lite förvånad av telefonens betydelse i relation till mail och chatt. Tekniken må förändras i rasande takt, men flertalet uppskattar helt klart det personliga samtalet med en annan människa. Läs mer om enkäten och vår analys nedan.
 
Även för oss är det personliga mötet viktigt. Därför kommer vi att ställa ut på Ecommerce+ Shop Tech, på Kistmässan i Stockholm den 18-19 april, för att prata svarsservice och kundtjänst med potentiella kunder. Kom gärna förbi vår monter!
 
Våren står för dörren och det skall bli oerhört spännande att se om årets vår- och sommar e-handeln slår nya rekord. Klart är att förväntningarna på service och tillgänglighet också kommer att öka i stigande takt.
 
Mats Winge
Försäljningschef
 
Ny rapport om näthandlarnas förväntningar på kundtjänst
 
Som handlare vill man gärna att kontakten med kunden sker via chatt, på dagtid, för att det är kostnadseffektivt och underlättar bemanningen. Men så ser tyvärr inte kunden på saken, säger Roland Pihlström, vd på Kalix Tele24. Ta del av hela artikeln här.
 
Besök oss i vår monter
 
Nu det snart dags för årets stora e-handelsevent! Vi finns på plats i monter F:11 för att ge tips och råd om hur du kan förbättra tillgänglighet och service i din kundtjänst.
Vill du veta mer om mässan och hur du registrerar dig för kostnadsfritt entrékort, klicka här.


Vill du boka in ett möte med någon av våra säljare på plats, maila salj@kalixtele24.se.
Hoppas vi ses!
 
Möt en hemvändare
 
I helgen var vi representerade på rekryteringsmässan Hemlängtan på Fotografiska i Stockholm. "Det känns som allt fler är intresserade av att flytta hem", hälsar Cina vår personalchef. Möt Mattias Frunck som flyttat norrut och nu arbetar som produktionsledare på Kalix Tele24.
Läs hela artikeln här.  

 
Kom ihåg att hänvisa dig
 
Strax före jul lanserade vi vår nya kundwebb. Här lägger du enkelt in frånvaro och hänvisning i samband med den ledighet som infaller under Påskhelgen och andra helger i vår. Du lägger även in de ev. jourändringar din organisation har inför helgerna. Du loggar in alt. beställer nytt lösenord på https://kundwebb.kalixtele24.se/#login

Om du behöver en genomgång av kundwebben är du välkommen att ringa 020-69 00 04 eller maila till kundservice@kalixtele24.se så bokar vi en tid.