Mer vegetariskt på påskbuffén. Klimatsmarta recept, produkter och tips för en grönare påsk.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Mer vegetariskt på påskbuffén
Servera en modern påskbuffé med tidsenliga vegetariska påskklassiker, som Veggie korv och grön Jansson tillsammans med nya recept från våra kockar. Du hittar läcker kryddbakad lax, grönkålspaj, bakade gulbetor och vegetarisk couscouspytt för att nämna några. Du hittar allt du behöver för ett påskbord med klimatsmarta recept som bjuder både variation och tradition, med skön påskkänsla.
Recept och Produker för en grönare påsk
 
Kryddbakad lax med kall såsVegetarisk couscouspyttÄrtiga ägg
Grön JanssonInkokt lax med jordärtskockspuréOstpaj mini

Jenny Tipsar!
 

Precis som vid jul blir det ofta en hel del mat över som du med enkla medel kan ta tillvara som råvara i andra maträtter. Vår kock Jenny delar med sig av sina klimatsmarta tips.

TIPS OM PÅSKENS RESTER!
Findus kock Jenny tipsar om påskbordets rester
Fördelar med djupfryst mat
Fryst mat är bra mat!
 

Mat är livsviktigt men vårt sätt att leva och äta sätter spår på planeten. Maten vi äter står för en fjärdedel av människans klimatpåverkan och idag slängs ungefär en tredjedel av all mat som produceras. Fryst mat kan hjälpa till att minska matsvinnet och det finns även andra fördelar med djupfrysta produkter.
 
Eftersom vi fryser maten när den är som bäst riskerar du inte att kvaliteten varierar. Djupfrysning är också ett naturligt och skonsamt sätt att bevara smak, arom, näringsvärde och konsistens på ett helt naturligt sätt utan konserveringsmedel eller andra tillsatser.
Du vet väl att du kan beställa material och få det hemskickat? Matplaneringskalender, receptsamlingar och broschyrer - allt detta och lite till. Har du en fråga eller fundering?
Vi finns till hands när du behöver hjälp.