Nyhetsbrev 3 Projekt Domkyrkoberget
Nyhetsbrev 3
 
Visionen - mötesplats
 
Domkyrkoberget blir ännu mer än idag en mötesplats för människor, för kyrka och samhälle, det är en del av visionen för projektet. Domkyrkoförsamlingen gör det här tillsammans med flera andra aktörer; Europaskolan, Kungliga biblioteket, Statens fastighetsverk, Strängnäs stift och Strängnäs kommun.

Här är några exempel på aktiviteter i och omkring domkyrkan under våren:

13 mars, kl. 16 - Katedralens vänner, "Kvinnor på orgelpallen" med Birgitta Snickars
29 mars - 2 april - Fira Påsk, från död till uppståndelse med hela församlingen
14 april, kl. 16 - Körkonsert med vokalensemblen "Cantores Amicitae", England
31 maj, kl. 17.30 - Gustav Vasa föreningen, "Demokrati och demokratins utveckling" med Jan Eliasson
6 - 16 juni - Nya Vasaspelet, utanför domkyrkan
 
Vad händer just nu?
 
Juryn är i slutskedet av sitt arbete, med uppgiften att välja ut vilka fem som får fortsätta utveckla sina idéer och skisser i steg 2. Det arbetet har tagit längre tid än beräknat, dels för att det var en stor mängd förslag som lämnades in dels att juryn väntar in synpunkter från referensgrupper och berörda aktörer.

I månadsskiftet mars-april beräknas juryns beslut med motiveringar att vara klart. Vi kommer att skicka ut resultatet till de tävlande och det kommer självklart också att publiceras på webben. Så snart det är möjligt kommer vi också att skicka ut ett nytt nyhetsbrev med mer information om vad som händer närmast i projektet.

Vi kommer att bjuda in till ett öppet informationsmöte under april där vi närmare presenterar juryns svar och arbetet framåt. Inbjudan till detta skickar vi ut separat plus att det kommer annonseras i församlingens vanliga kanaler.
 
Alla 97 förslagen ställdes ut i domkyrkan under januari.

Det var ett stort intresse och vi fick även in en del åsikter och synpunkter på förslagen.Tack!