Hej!

Vårsäsongen är i full gång! Vi har glädjen att arbeta med två av våra absolut största publikfavoriter - tioårsjubilerande »Rosa löften« och »Missionären«. Vi har repeterat, haft öppna visningar och en riktigt succéhelg i Oslo med tre utsålda föreställningar av Rosa löften på Dansens Hus.
Missionärens turnépremiär med Riksteatern
 
Igår hade »Missionären« turnépremiär med Riksteatern i Hova! Fullsatt och festligt hos Gullspångs teaterförening. Ikväll spelar föreställningen i Mölnlycke. Föreställningar axlas av skådespelarna Louise Löwenberg och Sofia Rönnegård som tillsammans sprider vår lesbiska väckelsehistoria i landet.
 
21 feb kl 19 Kulturhuset Lilla salen 'Blackbox', Mölnlycke
23 feb kl 19 Kävlinge Kulturscen, Kävlinge
5 mars kl 19 Folkets hus Östgården, Vilhelmina
7 mars kl 19 Församlingshemmet, Strömsund
8 mars kl 19 Ås Föreningshus, Krokom
21 mars kl 19 Riksteatern, Hallunda *
22 mars kl 19 Riksteatern, Hallunda *
23 mars kl 19 Riksteatern, Hallunda *
7 april kl 11 Västerbottens museum, Umeå **
8 april kl 15 Folkets hus studion, Umeå

Mer information om »Missionärens« Riksteatern turné hittar du HÄR.

* Mer detaljerad information om biljettbokningar mm. kommer inom kort på Riksteaterns webbsida. Se länken ovan.
** I samband med föreställningen medverkar MHS i samtalet »Sanning och konsekvens - att gestalta ett arkivmaterial«. Ett arrangemang av Umeå teaterförening i samarbete med Västerbottens museet. Läs mer om samtalet HÄR.

MISSIONÄREN
IDÉ/MANUS/KOREOGRAFI/REGI Malin Hellkvist Sellén SKÅDESPELARE Louise Löwenberg & Sofia Rönnegård KOSTYMDESIGN Elin Hallberg MASKÖR Rebecca Afzelius KOMPOSITÖR Sara Lundén REPETITÖR Mira Mutka DRAMATURG/REPETITÖR Malin Holgersson LJUSKONSULTATION Hannele Philipson – Lumination of Sweden RESEARCH Malin Hellkvist Sellén & Elfrida Bergman PRODUKTIONSASSISTENT Mira Mutka PRODUCENT Anne Koutonen PRODUKTION Malin Hellkvist Sellén SAMPRODUKTION med NorrlandsOperan TURNÉPRODUKTION Riksteatern

»Missionären« skapades tillsammans med skådespelarna Lotti Törnros och Meliz Karlge. Verket producerades med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Svenska Kyrkans Kulturstipendium, Stockholms Läns Landsting & Konstnärsnämnden. Urpremiären ägde rum 22 september 2016 på Kvinnohistoriskt museum i Umeå.

Läs mer om »Missionären« HÄR.
MHS gästar Go’kväll
 
MHS gästar Go'kväll på SVT och pratar om föreställningen »Missionären«. Programmet kommer ut 7 mars kl 18.45 på SVT1 och kan ses på SVT Play under en månad efteråt.

Du hittar programmet HÄR.
Missionären till Pride Performance i Malmö
 
»Missionären« spelar tre föreställningar 7-8 juni på Dansstationen i programmet Pride Performance under Pridefestivalen i Malmö. Det blir även publiksamtal med MHS och skådespelarna. Hela programmet och mer information kommer senare under våren.

Läs mer på
Dansstationen & Malmö Pride
Repetitör Mira Mutka & skräddare Bitte Palm
 
Vi vill ta tillfället i akt och presentera två av våra medarbetare - repetitör Mira Mutka och skräddare Bitte Palm.
 
Mira Mutka har tidigare arbetat i MHS verksamhet som produktionsassistent med »Missionären« och »Parveln«. Inför »Missionärens« turné med Riksteatern har Mira Mutka tillsammans med Malin Holgersson arbetat som repetitör för föreställningen.
 
Mutka arbetar inom koreografi, dans, produktion och undervisning - ofta genom att initiera, dansa och samtala. Nyliga och nuvarande arbetsplatser inkluderar Scenkonst Sörmland, Cullbergbaletten, Nefeli Ikonomou, Frédéric Gies och praktikplats hos Nordberg Movement. Ett samarbete med Jannine Rivel är pågående sedan början av 2000, liksom en långvarig praktik av Klein Technique™. Mutka har en master i Nya performativa praktiker från DOCH/Uniarts 2015, där både »Slowathon« och »Slothing« uppstod i samarbete med Stina Nyström, Oda Brekke, Maia Means och Max Wallmeier.
 
Bitte Palm har gjort kostym till ett stort antal produktioner. Hon arbetar som skräddare & tillskärare i egen ateljé sedan många år och har tillverkat kostym till två av MHS produktioner - »Missionären« och »Parveln«.
 
I början av sin yrkesbana arbetade Bitte Palm under perioder som skräddare bland annat på Riksteatern, Folkoperan, Stadsteatern och Dramaten i Stockholm. Huvudsakligen har hon arbetat i sin egen ateljé med större och mindre projekt, främst för teater. Palm har även jobbat med utställningar på museer och textilt med konstprojekt och återkommande med kurser och projekt på StDH/Stockholms konstnärliga högskola.
MHS tipsar
 
Läs gärna Hanna Wildes text om »Rosa löften« ur publikationen »Malin Hellkvist Sellén VERK 2003-2010« HÄR!
Malin Hellkvist Sellén
 
Malin Hellkvist Sellén/MHS arbetar som koreograf med bas i Stockholm. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och processerna startar nästan alltid i behovet av ett samtal med sig själv, de medverkande, en samtida danskontext, historien och publiken men framförallt med allmänheten. Med sitt arbete omformulerar MHS gränserna för vad som är möjligt och monterar ner trösklarna till koreografins rum. Bland MHS tidigare verk kan nämnas »Parveln« (2017), »Missionären« (2016), »Jag minns dig som du var då« (2014), »Rosa löften« (2008) och »Bättre folk« (2006).

MHS verksamhet 2018 stöds av Kulturrådet, Stockholms Stad & Konstnärsnämnden.
 
Följ MHS på Instagram.

Foto: Sofia Runarsdotter
På fotot: Louise Löwenberg och Sofia Rönnegård