Mars 2018
 
Det blev visst lite vinter ändå… till slut! ;-) Men nu hoppas vi att den packar ihop och drar för denna gång - och istället släpper fram den efterlängtade våren.

I första nyhetsbrevet för 2018 får du bl.a. lite tips inför deklarationen, en tjuvtitt på kommande event i BT Akademis regi, ett nytt reportage i ”Kundkollen” samt info om hur du kan lämna in din årsredovisning elektroniskt.

Vi önskar trevlig läsning… och en GLAD PÅSK!


Michael, Petra & Katarina
 
Elektronisk inlämning av årsredovisning
 
I år kan du som företagare lämna vissa årsredovisningar elektroniskt. Vi kan i vanlig ordning hjälpa dig med årsredovisningen och i år kan vi även lämna den till Bolagsverket elektroniskt. Sedan kan behörig person enkelt logga in med hjälp av Bank-ID och godkänna årsredovisningen.
 
 
BT Akademi - succén fotsätter. 
 
Succén med våra frukostseminarier har fortsatt under vintern. I januari hade vi två fullbokade tillfällen där Olof Eilertsson från ATEA gick igenom vad som gäller inför dagen G - den 25 maj 2018 - när den nya dataskyddsförordningen GDPR börjar gälla.

I februari var sedan Emma Troedsson här och talade om vikten av näverkande vid försäljning av avancerade tjänster B2B. Även denna frukost var fullbokad med ca 40 personer närvarande.

Läs mer
 
eee-dagarna
Torsdagen den 22 februari representerade Valon Makolli, Ulrika Backenskiöld, Anna Kraiczi och Camilla Ivehed Baker Tilly i vår monter på EEE- dagarna på Ekonomihögskolan i Lund. Många studenter besökte oss i vår monter där vi berättade om Baker Tilly MLTs verksamhet och affärsidé. Detta är en viktig del för att studenterna skall veta att vi finns, som en attraktiv och intressant arbetsgivare, om de vill välja en redovisning- och revisionsinriktad utbildningsväg.

Just nu söker vi en redovisningskonsult till vårt kontor i Malmö.
 
Inför deklarationen
 
Den 2 maj är det dags att deklarera! Även om digitaliseringen innebär en förenkling i många fall finns det fortfarande en del att tänka på. Vi ger dig användbar information på vår hemsida där du även kan anmäla dig till vårt frukostseminarium den 5 april.


Läs mer
 
BT Online - har du fått tillgång till vår kundportal?
 
Allt fler kunder upptäcker nu fördelarna med vår kundportal BT Online. Enklast når du inloggningen via bakertillymlt.se

De digitala möjligheterna är många och kan spara moment och skynda på processer. 
Vi har skicka ut ett stort antal inloggnings-uppgifter via e-post under 2017. Har du inte fått dina uppgifter så kontakta din revisor eller redovisningskonsult så ordnar vi det.

 
 
Ny dom gällande vad som anses vara friskvård.
 
Efter Högsta förvaltningsdomstolens dom den 12 januari 2018 står det klart att motion och friskvård även kan omfatta dyrare sporter och aktiviteter.

Efter domen anser Skatteverket att en arbetsgivare från och med 2018 kan subventionera motions- och friskvårdsaktiviteter med högst 5 000 kr per anställd och år. Friskvårdsbidraget kan dessutom numera omfatta de tidigare ”förbjudna” aktiviteterna golf, segling, ridning och utförsåkning.
 
Kundkollen -
Full galopp med 
RL Racing 
 
Ellinor Rasmusson är 23 år och driver rörelse som galopptränare på Jägersro tillsammans med sin sambo. Han är från Brasilien och kom till Sverige som hästskötare. Under deras andra hela säsong sprang hästarna in över 1 miljon kr.
 
Siffror & Fakta
 
Aktuella siffror och fakta 
(öppnas i separat PDF-dokument)
 • Skatteskala 2018
 • Aktuella räntor
 • Basbelopp 2018
 • Traktamenten 2018
 • Kostförmåner 2018
 • Bilresor 2018
 • Bilförmån 2018
 • Representation 2018
 • Räntefördelning
 • Periodiseringsfond
 • Referensränta m.m.
Läs mer


Du kan även ladda ner appen Baker Tilly Sverige för att få många av dessa siffror i din mobil.