50 nya jobb på Boverket
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
23 januari 2018
Boveket utökar och söker nu 35 nya medarbetare. Illustration: Boverket
Boverket växer – väx med oss!
 
Boverket växer och ska under 2018 anställa 50 nya experter och chefer i Karlskrona och i Malmö. Under våren öppnar Boverket sin nya filial i Studio, som finns i centrala Malmö. Det är bland annat stora satsningar på arkitektur för hållbara samhällen, digitalisering och ett nytt regeringsuppdrag om bostäders inomhusmiljö som gör att myndigheten växer. De första 35 tjänsterna kan du söka redan nu. Sök nu eller senast den 11 februari!
Här kan du ta del av alla de lediga tjänsterna

Arkitekternas ställning stärks
 
Tobias Olsson.
Foto: Peter Philips
Uppvärdera arkitekturens betydelse när vi bygger nya samhällen och städer. Det vill Boverkets nya arkitektfunktion bidra till och nu söker myndigheten flera experter.

Under våren ska Boverket inrätta en funktion med arkitekturråd som ska stötta landets kommuner med hållbar planering av nya stadsmiljöer och höja den arkitektoniska kvaliteten i det som byggs. Och inte minst uppvärdera arkitekturens betydelse när vi bygger nya samhällen och städer. Det är något som Tobias Olsson, förbundsdirektör i Sveriges arkitekter och ledamot i Boverkets insynsråd, har stora förväntningar på.

– Jag ser framför mig att Boverket i den nya funktionen får en viktig roll och kan lyfta arkitekturfrågor även hos andra statliga myndigheter och bolag. Den höga byggtakten är en utmaning. Men med gemensamma ambitioner, att våga testa, sprida goda exempel och ställa krav kan Boverket komma långt, menar Tobias Olsson.
På Boverkets webbplats kan du läsa mer


Digital teknik får fart på samhällsbyggnadsprocessen
Eva Schelin.
Foto: Anna Sehlin
I framtidens samhällsbyggnadsprocess kommer det att finnas digitala verktyg som underlättar för byggandet av ett hållbart samhälle. Boverket söker därför några av landets främsta samhällsbyggare på det här området.

Med digital teknik kan processen från planering till klart bygge bli mer effektiv och enhetlig. Tanken är att nu föra samman de "digitala byggstenar" som finns och skapa en gemensam process för hela landet. Boverket ska främja utvecklingen av digitala standarder, klargöra roller och ansvar mellan aktörer för en digital utveckling inom samhällsbyggnadsprocessen. 

– Det finns i dag många projekt på det här området i landet. Nu krävs att de bästa projekten samordnas och att vi drar full nytta av digitaliseringens möjligheter, säger Eva Schelin som är vd för IQ Samhällsbyggnad och som ingår i regeringens samverkansprogram om smarta städer.
På Boverkets webbplats kan du läsa mer om digitalisering


Kunskap ska minska fel i byggandet
Lena Neij.
Foto: Ruona
Boverket söker nu några av landets främsta experter till flera regeringsuppdrag bland annat om bostäders inomhusmiljö.

Jobbet handlar inte bara om byggteknik och materialens egenskaper utan främst om att vara med och berätta för andra hur vi förbättrar folkhälsan.

– Vi måste tänka nytt, tänka stort, våga testa nya spännande lösningar för att skapa goda och hållbara bostäder och livsmiljöer. Jag tror att det kommer att innebära mycket för regionen men också för Boverket. Det säger Lena Neij, professor vid Lunds universitet och ledamot i Boverkets insynsråd, som välkomnar att Boverket etablerar sig i Malmö.
Läs mer på Boverkets webbplats


Här kan du ta del av alla de lediga tjänsterna
 
Ny publikation: Boverket ger förslag till klimatdeklaration av byggnader
 
Boverket har lämnat förslag på metod och regler för att redovisa byggnaders klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv. Förslaget är att regler införs med krav på klimatdeklaration av byggnader. Syftet med klimatdeklarationen är att i ett första steg öka medvetenheten och kunskapen om byggnaders klimatpåverkan. Boverket föreslår att krav på klimatdeklarationen gäller vid uppförande av byggnader, dock med vissa undantag, och genomförs i etapper för olika byggnadstyper. Förslaget är att flerbostadshus och lokaler inledningsvis omfattas av krav på klimatdeklaration och för småhus är det rimligt att kraven kan börja gälla 2 år senare. 
Ta del av hela rapporten på Boverkets webbplats
 
300 personer deltog på PBL Kompetensdagar.
Nu kan du ta del av vad som hände på
konferensen. Foto: Hans Ekestang
Veta mer om PBL?
– lyssna här! 
 
Årets PBL Kompetensdagar arrangerades i december i Stockholm. Syftet var att ge alla som arbetar med PBL möjlighet att diskutera kompetensfrågor och får mer kunskap.

Nu hittar du dokumentation på Boverkets webbplats. Lyssna på 32 kunskapsdialoger om alltifrån planbestämmelser till byggnadshöjd och läs intervjuer med talare. 
Lyssna på poddarna här
 
På gång
 
I kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om Boverkets nyhetsbrev!
Skicka vidare
 
Författningssamling
 
Här hittar du Boverkets författningssamling, BFS.
Författningssamling